Minister afviser barnløse bøsser: Ikke en menneskeret at få børn

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann har ingen planer om at ændre lovgivningen omkring homoseksuelle mænds muligheder for en rugemor.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann frygter, at kvinder skal blive udnyttet. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Der er ingen opbakning at hente hos social- og indenrigsminister Karen Ellemann for de mandlige homoseksuelle par, der vil have kommercielt surrogatmoderskab tilladt i Danmark.

Lovgivningen i Danmark forbyder at bruge en mellemmand til at finde en rugemor. Derfor er der flere par, der benytter bureauer i udlandet.

- Jeg mener, vi skal fastholde, at det er forbudt med den form for kommerciel rugemødreskab. Helt generelt mener jeg ikke, det er en menneskeret at få børn, lyder det fra Karen Ellemann.

Ministeren mener, man kommer ud på en glidebane ved at ændre lovgivningen.

- Jeg mener helt alvorligt, der er en alvorlig risiko for, at kvinder kan blive udnyttet, og vi taler om særligt sårbare kvinder fra tredjeverdenslande, hvor vi ser forfærdelige eksempler, som ikke har nogen lykkelig afslutning.

- Hvis to mænd ønsker at blive forældre, må de lave en aftale med en kendt donor og bruge de adoptionsregler, der findes - det andet er et skråplan, siger Karen Ellemann.

Søren Lauersen, forperson for LGBT Danmark (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner), mener, at loven bør laves om, fordi vi får flere og flere komplekse forældresammensætninger. Er det her ikke en smule gammeldags?

- Jo, det kan godt være, at nogen synes det. Jeg er af den overbevisning, at det ikke er en menneskeret at få et barn, og der er stadig kun plads til to juridiske forældre i et barns liv, siger Karen Ellemann.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1073661319351058