Minister afviser mobiler i fængsler

Justitsministeren vil ikke lade de indsatte i lukkede fængsler få adgang til mobiltelefoner. Han frygter, at de vil true vidner og ofre.

Ministeren vil ikke give indsatte i lukkede fængsler adgang til en mobiltelefon. Han frygter at vidner og ofre vil blive truet.

Justitsminister Morten Bødskov afviser at forsøge at lade de indsatte i lukkede fængsler få adgang til mobiltelefoner.

- Der er en årsag til, at man er placeret i et lukket fængsel. Man kan frygte, at mobiltelefoner vil blive brugt til at true vidner og ofre med. Eller til at få smuglet narkotika ind, siger Morten Bødskov til Politiken.

Der var ellers politisk flertal for forslaget. Blandt andre erklærede justitsministerens egen partifælle, retsordfører Ole Hækkerup, sig åben over for sådan et forsøg.

Skal gennemtænkes nøje

Partiets kovending kommer, efter at Kriminalforsorgen har udtrykt bekymring over at forsøge at lade de hårde kriminelle få adgang til mobiltelefoner.

Direktør William Rentzmann mener, at det er en god ide, hvis det gennemtænkes nøje. Han ser intet problem i de åbne fængsler, men klientellet er anderledes i et lukket fængsel, hvor de indsatte typisk har begået alvorligere kriminalitet.

Han siger, at mobiltelefoner vil betyde meget for de indsattes kontakt til familie og især børn, men at forsøgsordningen ikke bør foregå i fængselsafdelinger, hvor der sidder rockere, bandemedlemmer og terroriser.