Minister: Alle bør have tre børn

Familieminister Carina Christensen ville ønske at alle danske par fik 2-3 børn i stedet for de 1,8 unger, som de i dag får i gennemsnit.

Familieminister Carina Christensen ville ønske at alle danske par fik 2-3 børn. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Det er slet ikke nok at de danske familier i gennemsnit får 1,8 børn.

Familieminister Carina Christensen ville ifølge Berlingske Tidende ønske, at Hr. og Fru Danmark fik tre unger.

Danskerne vil selv have flere børn

- Vi skal op fra to til tre børn. Det undrer mig, at de ikke får flere børn, og derfor vil jeg have undersøgt, hvilke barrierer, der stopper dem, siger Carina Christensen.

Hendes udtalelse bygger blandt andet på en undersøgelse der viser, at hvis danskerne selv kunne bestemme ville de have 2,4 børn.

Altså ville mange egentlig gerne have tre børn, selvom de kun får to mener familieminsteren. Hun tror at uskrevne normer spiller meget ind.

For høje forventninger

- Måske har vi fået skruet forventningerne både til os selv og hinanden lidt for højt op. Jeg tror vi skal tage debatten med hinanden om at tage det lidt roligt, så man både kan have en stor børnefamilie og stadig gå på arbejde, siger Carina Christensen til DR Nyheder.

Hun tror, at det kan blive nødvendigt at slække lidt på kravene fra forældrenes side.

- Vi skal acceptere, at man måske har købt bollerne til fødselsdagen og ikkle selv bagt, og at det måske roder lidt når man er på besøg hos hinanden, siger Carina Christensen til DR Nyheder.

Turné rundt i landet

Carina Christensen planlægger at tage rundt i landet og tale med børnefamilier om deres situation og om de barrierer de møder.

Familiekommissionen kommer i næste måned kommer med op mod 50 forslag til, hvordan lovene kan ændres, så livet for børnefamilierne bliver lettere.

Familieministeren er 34 år og er selv hverken gravid eller har børn.

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5332c23da11f9d125016fdbe

Facebook
Twitter