Minister blåstempler elevopdeling på gymnasium

Langkaer Gymnasium bryder ingen regler ved dets opdeling af eleverne, slår undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) fast.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V). (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

På Langkaer Gymnasium kan rektor Yago Bundgaard frit fortsætte med at opdele eleverne, hvis det har et pædagogisk eller fagligt formål.

Det slår undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) fast efter at have modtaget en redegørelse om sagen fra Langkaer Gymnasiums rektor, Yago Bundgaard.

- Det er ministeriets vurdering, at Langkaer Gymnasium umiddelbart har gode pædagogiske begrundelser for at lave den klassedeling, de har valgt, siger Ellen Trane Nørby til DR Nyheder.

Opdelingen af eleverne, som ifølge rektoren sker på baggrund af, om eleverne har vestlige eller ikke-vestlige navne, har skabt heftig debat både i Danmark og udlandet, og Institut for Menneskerettigheder har endda kaldt opdelingen ulovlig.

Men nu blåstempler undervisningsministeren altså gymnasiets praksis, der blandt andet er til for at forsøge at fastholde skolens mindretal af etnisk danske elever.

- Man må ikke opdele udelukkende på baggrund af etnicitet, og den redegørelse, som ministeriet har fået, understreger også, at det er ikke er tilfældet, når vi taler om Langkaer Gymnasium, siger hun.

Præcisering: I en tidligere udgave af denne artikel stod der, at ministeren "slår fast", at gymnasiet kan fortsætte med at opdele eleverne efter deres vestlige eller ikke-vestlige navne. Det er blevet rettet, fordi ministeren kun slår fast, at der er pædagogiske begrundelser for klasseopdelingen.

Facebook
Twitter