Minister: sygefraværet ned eller bliv hængt ud

Sygefravær koster hvert år det danske samfundet 34 milliarder kroner om året. Derfor vil beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen lægge pres på både private og offentlige virksomheder: Få sygefraværet ned, eller få det offentliggjort.

Sygefraværet på private og offentlige virksomheder koster hvertår samfundet 34 milliarder kroner. Det svaret til at 150.000mennesker er væk fra deres arbejde hele året.

Kommunaltansatte er oftere syge end deres kollegaer i det private.

Kvinder ermere syge end mænd.

Københavnerne langt mere syge end jyderne.

Svarer tilat 150.000 mennesker er fraværende et helt år.

Kostersamfundet 34 milliarder kroner pr. årOm sygefravær

Og så svinger det meget fra arbejdsplads til arbejdsplads, frakommune til kommune og fra køn til køn.

Det vil regeringen gøre noget ved. Beskæftigelsesminister ClausHjort Frederiksens budskab er kort og præcist: Enten fårvirksomheder med højt sygefravær det ned, eller også får deoffentliggjort det præcise omfang af det til spot og speg.

- Vi skal have klarlagt, hvad vi kan lære af de godevirksomheder med lavt sygefravær og det bliver jo gennemsigtigt,når tal for de dårlige bliver offentliggjort, siger Claus HjortFrederiksen.

Men arbejdsgiverne protesterer mod en offentlig gabestok. Ethøjt sygefravær betyder ikke nødvendigvis en dårlig arbejdsplads,siger direktør i Dansk arbejdsgiverforening, HenrikBach-Mortensen.

- Man lægger jo et pres på arbejdsmarkedet for kun at beskæftigede stærkeste medarbejdere. Det er jo stik mod tankerne om detrummelige arbejdsmarked.

Det er kommunerne, der i følge loven har pligt til at følge oppå længerevarende sygefravær.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk