Minister ind i sager om udsatte børn

Velfærdsminister Karen Jespersen vil nu have undersøgt oplysninger om, at Tønder Kommune ikke følger godt nok op på sager om udsatte børn og unge.

Karen Jespersen har kontaktet statsforvaltningen, der nu undersøger sagen. (© DR)

Statsforvaltningen vil nu undersøge Nyhedsavisens oplysninger om, at Tønder Kommune ikke følger godt nok op på sager om udsatte børn og unge.

Det skriver Ritzaus Bureau.

Sager ikke fulgt op til tiden

Dokumenter fra kommunen viser ifølge avisen, at børn- og ungeafdelingen det seneste år har haft 237 tilfælde, hvor der ikke blev fulgt op på sager inden for den tid, som loven kræver.

- Jeg er oprigtigt talt meget bekymret over oplysningerne fra Tønder. Velfærdsministeriet har straks taget kontakt til statsforvaltningen, der har oplyst, at den vil tage sagen op. Jeg har tillid til, at der nu foretages en grundig undersøgelse, siger velfærdsminister Karen Jespersen.

Kommunens forvaltningschef, Viggo Christensen, mener, at store omstruktureringer under kommunesammenlægningen og mangel på socialrådgivere bærer en stor del af skylden for den ophobede sagsmængde.

Kritik efter Tønder-sag

Det er tre år siden, at den såkaldte Tøndersag kom til offentlighedens kendskab. Sagen handlede om et omfattende seksuelt misbrug af to børn uden at kommunen fik grebet ind.

Kommunen fik hård kritik af daværende socialminister Eva Kjer Hansen for dens behandling af sagen. Landets kommuner fik efterfølgende pålagt at fastsætte standarder og retningslinjer for, hvordan der følges op på sager, hvor der er mistanke om, at børn er udsat for omsorgssvigt.

Facebook
Twitter