Minister kaldes i samråd om hashrygning på Nexus

DF, V og K kalder nu socialministeren i samråd efter afsløringen af, at flere unge på døgninstitutionen Nexus er påvirket af hash hver dag.

Døgninstitutionen Nexus kritiseres, fordi flere af de unge dagligt ryger hash. (© DR)

Socialordfører for DF, Karin Nøddegard, vil i dag kalde socialminister Karen Hækkerup i samråd om den offentligt ejede døgninstitution Nexus i Jægerspris. Også V og K står bag indkaldelsen.

21 SØNDAG på DR1 har fortalt, at flere at de unge dagligt er påvirket af hash, og at ansatte ikke gør noget for at begrænse det.

Førende eksperter kritiserede i udsendelsen institutionen for at være ren opbevaring af kriminalitetstruede unge, som det offentlige betaler 1,2 millioner kroner for pr. person om året.

Har givet op

- Problemet er, at man ikke arbejder med hashforbruget. Man har givet op i visse situationer, siger overlæge og misbrugsekspert, Henrik Rindom.

21 SØNDAG har også fremlagt logbøgerne fra Nexus for Hanne Warming. Hun er professor på Roskilde Universitet og ekspert i arbejde med socialt udsatte unge.

- Hvis det er måden, det foregår på, så er det dybt bekymrende. Det er et svigt over for de unge, og det er også et samfundsmæssigt svigt, siger hun.

Warming: DR-journalistik svigter

Også formanden for Børnerådet, Per Larsen, og formand for Børns Vilkår, Peter Albæk har kritiseret indsatsen over for de unge.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL) i Københavns Kommune sagde efter indslaget, at det er DRs journalistik og ikke døgninstitutionen Nexus, der svigter de hashrygende unge på institutionen.

Nu skal sagen altså behandles i socialudvalget i Folketinget.

Facebook
Twitter