Minister om DSB-sag: Tryg ved undersøgelse

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) kalder DSBs ulovligheder utrolige, men har tillid til, at den administrerende direktør får ryddet op.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) kalder DSBs ulovligheder utrolige, men har tillid til, at den administrerende direktør får ryddet op. (© DR Nyheder)

Afsløringen af DSBs metoder i forsøget på at sætte en kritisk journalist ud af spillet, ryster transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Det er en utrolig historie. Vi taler om metoder, som vi hverken kan eller skal bruge i Danmark og da slet ikke i en offentligt ejet virksomhed som DSB, siger han til DR Nyheder.

DSB har samarbejdet med et af landets førende PR- og lobbyist-bureauer, Waterfront Communications i Hellerup.

Ifølge en mail fra Waterfront til DSB-topchef Peder Nedergaaard Nielsen har samarbejdet gået ud på at holde journalist Lars Abild travlt beskæftiget, så han ikke kunne presse DSB i medierne med sine kritiske artikler.

Minister: Glad for DSB-melding

DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, har nu sat en ekstern undersøgelse i gang, og transportministeren har tillid til, at det er nok til at få ryddet op.

- Jeg er meget glad for, at DSBs nye direktør meget, meget klart har sagt, at sådan nogle ting skal ikke finde sted i DSB, og at det nu skal undersøges til bunds, siger Henrik Dam Kristensen og tilføjer:

- Jeg synes også, at det er rigtig godt, at DSBs direktør selv har taget initiativ til det, fordi det skal undersøges til bunds. Og er der ulovligheder eller andre ting, så skal det selvfølgelig også have en konsekvens, siger Henrik Dam Kristensen, der ikke vil gøre yderligere, før undersøgelsens resultater ligger klar.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk