Minister opgiver at lave en ny ulveplan

Miljø- og fødevareministeren dropper ny ulveplan efter store uenigheder i Vildtforvaltningsrådet.

(Arkiv) Efter uenighed i Vildtforvaltningsrådet dropper miljø- og fødevareministeren at lave en ny plan for kontrol med ulve i Danmark. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Tilstedeværelsen af flere ulve i den danske natur herunder landets første ulvekuld har fået flere parter til at efterlyse en ny forvaltningsplan for ulve.

Men efter store uenigheder i miljø- og fødevareministeren Jakob Ellemann-Jensen (V) rådgivende ulvegruppe - Vildtforvaltningsrådet - dropper han nu at lave en ny plan. Det skriver Altinget.

I stedet bliver det den eksisterende plan tilført en skærpelse fra ministeriet omkring de såkaldte problemulve, der angriber husdyr eller ikke skyr mennesker, der kommer til at gælde fortsat.

- Det ærgrer mig voldsomt, at det ikke er lykkedes mig som formand at skabe enighed i Vildtforvaltningsrådet om en ny ulveplan. Men det har ikke været muligt at forene modsætninger mellem landbruget og Danmarks Naturfredningsforening her, siger Jan Eriksen, formand for Vildtforvaltningsrådet.

Minister: Ærgeligt

Tilføjelsen skal ifølge Jakob Ellemann-Jensen gøre det lettere at skyde ulve, som er aggressive.

- Det er ærgerligt, at Vildtforvaltningsrådet ikke har kunne finde en fælles indstilling, og set i det lys har jeg valgt at fortsætte med den nuværende forvaltningsplan suppleret med den nye definition af problemulv, siger ministeren i blandt andet en skriftlig udtalelse.

Danmarks Naturfredningsforening er ikke helt tilfredse med, at ministeren dropper ulveplanen.

- Ministeren har valgt at ændre på definitionen, så det bliver nemmere at identificere en problemulv. Men da vi stadig mener, at det er indenfor EU-reglerne, så det tager vi til efterretning. Men i den bedste af alle verdener ønskede vi os en ny forvaltningsplan, som også tager højde for ynglende ulve, som vi siden 2014 har set eksempler på i Danmark, siger Bo Håkansson, der er biolog i Danmarks Naturfredningsforening.

Den oprindelige forvaltningsplan stammer fra en tid, hvor der kun var fundet en - død - ulv i Danmark.

/ritzau/

FacebookTwitter