Minister rystet over flerkoneri

Ligestillingsminister Inger Støjberg er rystet over omfanget af flerkoneri i Danmark og vil have sat fuldt fokus på problemet.

Ligestillingsminister Inger Støjberg vil have stoppet flerkoneri - blandt andet gennem kampagner og inddragelse af kvindekrisecentre og indvandrerrådgivning. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Muslimske mænd må finde sig et andet sted at bo, hvis de vil have flere koner end én.

Sådan lyder udmeldingen fra ligestillingsminister Inger Støjberg, der er rystet over omfanget af flerkoneri i Danmark, som ellers er ulovligt.

Jyllands-Posten har talt med flere kilder i det muslimske miljø, som siger, at flerkoneri er langt mere udbredt, end myndighederne aner.

Det samme viser en rapport fra Velfærdsministeriets Ligestillingsafdeling.

- Jeg kan bare sige, at der skal være fuldt fokus på det her. Og så vil jeg sende et klart signal til imamerne, for hvis de mener noget med integration, så skal de tage afstand til det her, siger Inger Støjberg til P3Nyheder.

Kvinderne skal have kærlige skub

Hendes ministerium har allerede sat en række initiativer igang for at bekæmpe flerkoneri.

- I morgen starter en kampagne på sprogskolerne om kvindernes rettigheder og ligestilling i Danmark. Det skulle gerne være med til at fortælle de her kvinder, at det ikke er i orden med flerkoneri.

Samtidig er det vigtigt at få kvinderne ud på arbejdsmarkedet, siger ministeren.

- Det, at man får et kærligt skub ud til arbejdsmarkedet, betyder også, at man får et kærligt skub ud i friheden.