Minister stopper adoption fra Indien

Familie- og forbrugerminister Carina Christensen indstiller midlertidigt adoptioner fra Indien efter afsløringer i tv-dokumentar.

Adoption af børn fra Indien bliver nu midlertidigt stoppet af familie- og forbrugerminister Carina Christensen. (© Børnehjem. © DR)

Adoption af børn fra Indien bliver nu midlertidigt stoppet af familie- og forbrugerminister Carina Christensen.

MediaLinks:

Det sker, efter at DR's 21 Søndag har afsløret, at adoptivbørn, der er kommet til Danmark fra Indien, kan være ofre for menneskehandel eller kidnapninger.

- Jeg er foruroliget over de forhold, som er kommet frem. Jeg kan ikke acceptere, at børn gøres til forretning, og det er helt uantageligt, hvis en dansk organisation har medvirket gennem at betale overpris til de indiske samarbejdspartnere, siger Carina Christensen i en pressemeddelelse.

Adoptionsskandaler

Den omtalte organisation er AC Børnehjælp, som ifølge 21 Søndag har været dybt involveret i nogle af Indiens største adoptionsskandaler.

Carina Christensen beder nu Familiestyrelsen om at gennemgå foreningens regnskaber for at få afklaret, hvorvidt AC Børnehjælp har fulgt de retningslinjer for betaling og donationer, som eksisterer i Indien, oplyser ministeren.

Vi skal være helt trygge

De adoptionssager fra Indien, som i øjeblikket er under behandling, vil blive tjekket grundigt igen, og de vil kun blive gennemført, hvis de danske myndigheder får dokumentation for, at de kørt efter reglerne. Det drejer sig om et fåtal, oplyses der i pressemeddelelsen.

- Der vil ikke blive optaget flere danske adoptanter på ventelisten, før vi fra dansk side er helt trygge ved, at adoptioner fra Indien kan gennemføres på betryggende vis, siger Carina Christensen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53ac3f80a11f9d14bcb41878