Minister straffer rejsekortleverandør

East-West Denmark, der er leverandør bag Rejsekortet, skal betale 20 millioner kroner i erstatning for forsinkelser af det landsdækkende system.

Leverandøren bag Rejsekortet skal betale mindst 20 millioner kroner i erstatning for forsinkelser. (Foto: Rasmus Mark Pedersen © DR)

Det skandaleramte Rejsekort, som skulle fungere i hele landet som en fælles elektronisk billet til tog, bus og metro, får en ekstra chance.

Det er meldingen efter en generalforsamling i Rejsekortet A/S.

Betaler 20 mio. kroner for forsinkelser

Leverandøren skal dog betale 60 millioner kroner i kompensation, hvoraf 20 millioner kroner skal betales i erstatning for forsinkelserne.

Resten af beløbet bliver fastfrosset i en pulje, som leverandøren får adgang til, hvis alle frister overholdes.

- Det har været afgørende for os, at East-West nu har udstedt håndfaste garantier for, at de kan og vil levere et moderne rejsekortsystem. Samtidig har vi nu en troværdig plan, der sammen med en meget bedre styring og kontrol af projektet betrygger os i, at East-West kan overholde aftalen, siger bestyrelsesformanden for Rejsekort A/S, Peder Ø. Andreasen, i en pressemeddelelse.

Skal dække halv million danskere i 2012

I 2012 skal systemet omfatte 500.000 danskere, og inden da skal den første milepæl sikre, at systemet er rullet ud til 100.000 danskere, siger Peder Ø. Andreasen.

Facebook
Twitter