Minut for minut: Sådan opstod dødsbrandenScandinavian Star

Se en kronologisk oversigt over hændelsesforløbet før under og efter branden på Scandinavian Star

Norsk politi er endnu engang gået i gang med at prøve at løse gåden om den brand, der for snart 25 år siden, tog livet af 159 mennesker ombord på færgen Scandinavian Star.

Der er dog stakket frist på at finde en eller flere gerningsmænd bag de seks påsatte brande, der natten til den 7. april 1990 hærgede Scandinavian Star. Forældelsesfristen falder nemlig på 25-årsdagen for den voldsomme brand.

Se tidslinje over dødsbranden

Herover kan du læse en kronologisk gennemgang af begivenhederne i forbindelse med branden på Scandinavian Star i 1990 med hovedvægten på selve brandnatten.

Perioden fra søndag den 1. april til tirsdag den 24. april 1990 er central i historien om brandkatastrofen på Scandinavian Star - en historie, der endnu har flere uafsluttede kapitler.

Søndag den 1. april blev færgen sat i rutefart, natten til lørdag den 7. april udbrød der brand om bord, men først tirsdag den 24. kunne retsmedicinerne efter langvarige og vanskelige undersøgelser konstatere det endelige omfang af den største skibskatastrofe i skandinavisk farvand i nyere tid med 159 omkomne.

FacebookTwitter