Miraklet Carina var en seermagnet

Ikke siden 1995 har så mange danskere set en dokumentar som DR Dokumentaren om Carina, der vågnede fra koma. 1,4 million seere så med i aftes.

Ikke siden 1995 har så mange danskere set en dokumentar som DR Dokumentaren om Carina, der vågnede fra koma. 1,4 millioner seere så med i aftes.

Mere end hver fjerde dansker så i aftes mirakelhistorien om 19-årige Carina Melchior, der vågnede op fra koma, efter at læger havde vurderet, at hun ville hjernedø.

En seermåling fra Gallup viser, at DR Dokumentaren 'Pigen der ikke ville dø' i gennemsnit havde 1,4 million seere.

Det er exceptionelt for en tv-dokumentar, forklarer medieforsker Niels Marslev fra DR Medieforskning.

- Det er en klassisk journalistisk dokumentar, så det er imponerende, at den kan trække så mange seere. Vi skal helt tilbage til 1995 for at finde lignende tal for det, man kan kalde 'seriøse dokumentarer', siger han og tilføjer, at det ikke kun er på DR's kanaler, men på dansk tv i det hele taget.

I 1995 var det TV 2 dokumentaren 'Er jeg stadig gak-gak om Morten og Peter med down syndrom, der løb med de mange seere.

Toppede på 1,7 million seere

Siden da har det typisk kun været portræt- eller reportageprogrammer om kongehuset, som har kunnet nå op i næsten samme luftlag inden for dokumentargenren i bred forstand.

Da flest danskere zappede ind på dokumentaren, var der næsten 1,7 million seere, der så med. Et tal, der kun bliver slået af store sportsbegivenheder, X Factor og DR1's søndagsdrama som 'Forbrydelsen'.

Ifølge Niels Marslev er det en blanding af flere elementer, der gjorde, at så mange danskere så tv-fortællingen om Carina Melchior i aftes.

- Det er kombinationen af en fantasitisk historie, god markedsføring og så det faktum, at andre medier samlede historien op, inden dokumentaren blev sendt. Og så skal man ikke underkende værdien af godt tv-håndværk, der kan holde seere fast, siger Niels Marslev.

Facebook
Twitter