Mistænkelig eksplosion smadrede slikbutik i nat: En person kom til skade

Politiet udelukker, at der er tale om en gaseksplosion og efterforsker sagen som mistænkelig.

Bygningen set fra en sidegade til gågaden i Thisted. Politiet har afspærret området. (Foto: Helge Røjle - DR Midt & Vest)

En voldsom eksplosion har smadret en bygning i gågaden i Thisted, og en person er kommet lettere til skade. Vedkommende er nu udskrevet fra sygehuset.

Det fortæller Midt- og Vestjyllands Politi til DR Nyheder.

Eksplosionen fandt sted klokken cirka 00.45 i nat i slikbutikken Thy Slik, og den var så kraftig, at butikken blev ryddet for inventar, fortæller DR Nyheders mand på stedet, Helge Røjle:

- Bygningen er helt blæst ud. Tagkonstruktionen er væk, og også bygningerne ved siden af har taget skade. Lige nu er gågaden totalt afspærret, og der kommer nok til at gå en rum tid, før der er ryddet op.

Gågaden ud for den smadrede slikbutik er fyldt med glasskår og inventar, der er blevet blæst ud ved eksplosionen. (Foto: Helge Røjle - DR Midt & Vest)
Gågaden foran den smadrede slikbutik er fyldt med glasskår og inventar, der er blæst ud ved eksplosionen. (Foto: Helge Røjle - DR Midt & Vest)

Politiet er endnu på bar bund

Politiet skal nu finde ud af, hvad der var skyld i eksplosionen, der var så voldsom, at den satte alarmer i gang i flere butikker i området.

I en pressemeddelelse oplyser Midt- og Vestjyllands politi, at man efterforsker sagen som mistænkelig.

Hvorfor ønsker de ikke at uddybe, men der er intet, der tyder på, at det er gas, der er skyld i eksplosionen, fortæller vagtchef Henrik Nielsen.

- Nu skal vi have assistance til at sikre bygningen mod sammenstyrtning, så vi kan komme i gang med de tekniske undersøgelser og få klarlagt, hvad der så er årsag til eksplosionen.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra indehaveren af Thy Slik.

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne høre fra vidner til branden, eller fra borgere, der har set noget, der kan have relation til branden. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk