Mistænkt for drab på københavner-dreng er fængslet i 25 dage

34-årig svensker er sigtet for drab på 16-årige Servet Abdija og våbenbesiddelse.

Blomster og beskeder fra pårørende og borgere den 18. oktober 2017 på det sted, hvor 16-årige Servet Abdija blev skudt og dræbt foran sin opgang ved familiens hjem på Ragnhildgade i København. (Foto: © Sofie Mathiassen, Scanpix)

En svensk mand, der i aftes blev anholdt et sted på Sjælland og sigtet for et ti måneder gammelt drab på den 16-årig teenager Servet Abdija fra København, er her til eftermiddag blevet varetægtsfængslet i 25 dage.

Det blev besluttet på grundlovsforhøret, hvor den mistænkte drabsmand sad sammen med en svensk tolk.

Manden er 34 år, svensk statsborger og har jugoslaviske rødder. Han er karseklippet og var i retten iført grå joggingbukser med dødningehoveder og en blå t-shirt.

- Jeg kan bekræfte, at han er fængslet på den rejste sigtelse, lød det fra anklager Søren Harbo efter grundlovsforhøret.

Dørene blev lukket til grundlovsforhøret, så offentligheden fik ikke mulighed for at høre mandens egen forklaring.

Det kom dog frem, at han har forklaret sig til politiet, og at han også ønskede at udtale sig under grundlovsforhøret.

Den 34-årige svensker er både sigtet for drabet på Servet Abdija og for våbenbesiddelse.

Sidstnævnte sigtelse er rejst for de to skarpladte våben, som ifølge politiet blev brugt under drabet sidste år foran drengens hjem på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro.

Anholdelse planlagt i noget tid

Ifølge DR Nyheders oplysninger har politiet i noget tid planlagt anholdelsen af manden på Sjælland. Manden har siden juli været fængslet in absentia.

Det vides ikke præcist hvor længe den 34-årige mistænkte har opholdt sig i Danmark.

Politiet har som en del af efterforskningen foretaget flere ransagninger i det sydlige Sverige med mulig forbindelse til den mistænkte og har ifølge DR Nyheders oplysninger fundet 'flere interessante ting'.

Den 16-årige Servet Abdija blev skudt og dræbt en oktober-aften i sin efterårsferie sidste år efter at have spillet fodbold med nogle venner. Politiet tror, at drabet skete i samarbejde med flere andre.

Politiet har ikke kendskab til, at han havde rødder i kriminelle netværk og betegnede ham som et helt normal ung dreng.

- Der er tale om en ung mand, en skoleelev, der har fri fra skole på grund af efterårsferien, og så bliver han likvideret foran sin bopæl. Det er usædvanligt, sagde efterforskningslederen i den sammenhæng.