Mistænkt drabsmand talte i telefon med politiet imellem drab

Politiet prøvede at få drabssigtet mand til at melde sig selv.

Politi og teknikere arbejder i Kundby efter fund af dræbt kvinde her til morgen. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Politiet talte i telefon med en nu drabssigtet 39-årig mand i tidspunktet mellem to drab, der blev begået i henholdsvis Ruds Vedby og Kundby i nat.

Det oplyser politiinspektør Brian Bang-Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi på et pressemøde.

- Vi har en telefonisk samtale, hvor han oplyser, hvad han har foretaget sig på adressen i Ruds Vedby. Vi forsøger meget vedholdende at fastholde den her samtale, således at vi kan foretage anholdelse, siger han.

Politiet bad under samtalen manden om at blive på stedet, men forbindelsen blev afbrudt. Betjente kørte hurtigt ud til Ruds Vedby, men den 39-årige mand var der ikke længere. Herefter satte man en eftersøgning i gang.

Her kan du se, hvor de to drab har fundet sted.

- Vi mister forbindelsen med den pågældende, og næste gang vi hører fra den mistænkte, bekræfter han over for os, at han har begået noget nyt. Vi får ham talt ind på Holbæk Politistation, hvor vi foretager en anholdelse, siger Brian Bang-Rasmussen.

Har en familiemæssig relation

Tidligere i dag fandt politiet to kvinder dræbt på to forskellige adresser i henholdsvis Ruds Vedby og Kundby på Sjælland.

På pressemødet fortæller politiet, at de to ofre og den formodede gerningsmand har en familiemæssig relation. De ønsker dog ikke at uddybe det nærmere.

De to dræbte er henholdsvis 31 og 35 år. Politiet vil dog ikke spekulere i, hvad motivet er bag drabene. Ligeledes ønsker de ikke at fortælle, hvordan de to kvinder er blevet dræbt.

- Det er en usædvanlig hændelse, når der bliver slået to mennesker ihjel med så kort mellemrum, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Den 39-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør klokken 18 i dag. Politiet kan ikke sige, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Korrigering af politiets første citat.