Mistænkt for lægedrab i Tisvilde havde flere lægers navne på en liste

Ifølge DR's oplysninger efterforsker politiet hævn som muligt motiv.

Det dødelige overfald på den 58-årige læge Charlotte Asperud skete natten til tirsdag den 30. april 2019 omkring 02.45 i hendes hjem i Tisvildeleje. (Foto: Privatfoto/Nordsjællandspoliti © Scanpix)

Den mand, der sidder varetægtsfængslet i sagen om drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud, havde navne på flere læger streget under på en liste.

Det bekræfter flere kilder over for DR.

Listen fandt politiet ifølge DR Nyheders oplysninger i den anholdtes hjem, og her havde han understreget andre lægers navne, som han også havde været i kontakt med.

Det ene af navnene var læge Charlotte Asperuds. Hun blev overfaldet og dræbt den 30. april, da en gerningsmand brød ind i hendes hus i Tisvilde, mens hun lå og sov.

Politiet har ifølge DR Nyheders oplysninger været i kontakt med de læger, som var understreget på den mistænktes liste.

Over for Ritzau bekræfter hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital, Bente Ourø Rørth, at man har hjulpet politiet med at formidle kontakt til lægerne.

- Jeg har fra politiet fået oplyst, at han har udskrevet sin journal fra Sundhed.dk, og der har han fået viden om alle de mennesker, der har været involveret i hans behandling på det tidspunkt, hvor han møder Charlotte Asperud. Og det er seks, siger Bente Ourø Rørth til Ritzau.

- Så da politiet ringer og siger, at de skal have kontakt med de øvrige fra journalen, så bliver det min rolle at hjælpe med det, fortæller hun til Ritzau.

Seks læger på listen

Ifølge Ritzau optrådte i alt seks læger med fulde navne i den sigtedes journal, fordi lægerne i 2014 havde været på vagt, da den sigtede i sagen var blevet bragt på skadestuen i Hillerød, fordi han havde været i en trafikulykke.

Her optrådte den drabsmistænkte ifølge DR Nyheders oplysninger så voldsomt, at Charlotte Asperud og de øvrige læger ordinerede psykiatrisk tilsyn for manden.

Hos Nordsjællands Politi ønsker efterforskningsleder Henrik Gunst ikke at kommentere sagen.

- Vi efterforsker bredt og forsøger herunder at kortlægge hans handliner og færden, siger han.

Henrik Gunst vil ikke udelukke, at der derfor kan komme nye sigtelser mod manden.

Ifølge Ritzau har ledelsen på Nordsjællands Hospital som følge af sagen besluttet, at personalet på akutmodtagelsen midlertidigt må fjerne deres efternavn fra deres navneskilt.

Desuden arbejder ledelsen for, at lægerne i borgernes journaler skal kunne underskrive sig med en kode eller et nummer i stedet for deres fulde navn.

Mistænkt dømt flere gange før

Den 54-årige mistænkte mand er tidligere dømt flere gange.

I 2013 fik han to år og seks måneders fængsel for over 200 tiltalepunkter – for eksempel forhold som tyveri, bedrageri og spirituskørsel.

Det fremgår af dommen mod ham, at han dengang var uden job, havde økonomiske problemer og et misbrug af alkohol og kokain, som han finansierede med tyveri, kreditkortbedrageri og identitetstyveri.

På grund af sit alkoholproblem har han også flere gange været indlagt til afrusning og abstinensbehandling på psykiatriske afdelinger, står der i dommen.

Den 54-årige blev dengang vurderet til at lide af personlighedsforstyrrelse, da han blev mentalundersøgt af retspsykiatrisk klinik i forbindelse med sagen.

I den nuværende sag har politiet også bedt om at få den 54-årige mand mentalundersøgt. Det er ikke sket endnu, ligesom politiet heller ikke endnu har kunnet afhøre manden.

Facebook
Twitter