Mistænkt for milliard-svindel mod Skat: Jeg har ikke gjort noget kriminelt

Sanjay Shah er mistænkt for at have svindlet for milliarder af danske skattekroner. Nu taler han for første gang ud om sin rolle.

Den mistænkte Sanjay Shah har en baggrund som investeringsmand. Han har kone og tre børn og bor angiveligt på en kunstig ø i Dubai (Foto: © B1, B1)

Bagmandspolitiet mistænker en 45-årig mand ved navn Sanjay Shah for at være helt central i milliardsvindlen med udbytteskat.

Nu står han for første gang frem og fortæller om sin rolle i dagbladet Børsen.

- Jeg er helt overbevist om, at aktiviteterne, som mine folk og jeg har lavet, ikke har været kriminelle, siger Sanjay Shah.

Sanjay Shah er en af de centrale mistænkte i sagen om svindel for milliarder af danske skattekroner.

- I Tyskland efterforskes jeg for hvidvaskning, i Storbritannien efterforsker både anklagemyndigheden og tilsynet mig, og i Danmark bliver jeg tydeligvis efterforsket af politiet. Seks måneder efter at nyheden kom ud, er der stadig ikke et eneste dokument eller bevis, der viser, at jeg har gjort noget forkert, siger Sanjay Shah til Børsen.

Skat er siden 2012 og frem til sidste sommer blevet franarret flere milliarder kroner gennem forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling om udbytteskat.

Sanjay Shah fortæller til Børsen, at han genkender tallet på ni milliarder kroner, som Skat har opgjort tabet til at være.

- Set herfra passer det med mine kunders aktiviteter. Men beløbene kan være større. Jeg ved, at de 9 mia. kr. var på grund af mine kunders aktiviteter, men jeg ved, at flere organisationer også har været involveret i de her handler i Danmark, så det ville ikke overraske mig, hvis beløbet er større end 20 mia. kr., siger han.

Bagmandspolitiet har ikke ønsket at kommentere Sanjay Shahs udtalelser til Børsen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1129996657050857