Mistænkt terrorist erkender drabsplan

Den ene af de to anholdte, David Headly, har erkendt overfor FBI, at han deltog i planer om at dræbe Flemming Rose og Kurt Westergaard.

Kurt Westergaard skulle dræbes af terrormistænkt står der i FBIs rapport. (© DR)

David Headly, der er den ene af de to anholdte i terrorsagen mod Jyllands-Posten har erkendt overfor FBI, at han ville dræbe Flemming Rose og Kurt Westergaard.

David Headly besøgte Danmark to gange i 2009, inden han blev anholdt 3. oktober, da han var på vej ind i et indenrigsfly med henblik på at stige på en forbindelse til Pakistan.

Planlagde angreb

Ved anholdelsen erkendte han over for FBI, at han havde planlagt angreb i Danmark sammen med den pakistanske terrorcelles leder, Ilyas Kashmiri.

Han havde selv foreslået, at et egentligt anslag mod Jyllands Postens bygning i København blev opgivet, og at man i stedet dræbte JPs kulturredaktør Flemming Rose og tegneren Kurt Westergaard.

Spionerede mod synagoge Han spionerede under sine besøg i København også mod den jødiske synagoge i den tro, at Flemming Rose kom her.

Både han og hans medsammensvorne hjemme i Chcago var i lang tid uden forbindelse med Ilyas Kashmiri, som ifølge presseforlydender var blevet dræbt af et af CIAs ubemandede fly i Pakistan.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk