Mistænkt for tre drab på ældre skal mentalundersøges

En 27-årig mand har fået forlænget varetægtsfængsling i fire uger i sag om drab på tre ældre.

Den 27-årige mand, der er sigtet for at dræbe tre ældre personer på Østerbro, skal mentalundersøges. Det har Dommervagten i Københavns Byret besluttet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Endnu engang har en nu 27-årig mand fået forlænget sin varetægtsfængslet med fire uger, sigtet for at have dræbt tre ældre mennesker i et lejlighedskompleks på ydre Østerbro tidligere i år.

Dommervagten ved Københavns Byret har også besluttet, at manden skal mentalundersøges.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre trods protester fra både pressen og advokat Mie Sønder Koch, der er forsvarer for den 27-årige.

Årsagen er en frygt for, at vidner i sagen kan blive påvirket, hvis for mange detaljer slipper ud i offentligheden. Det kan også føre til ubrugelige tip og ekstra arbejde for politiet, sagde anklager Søren Harbo i retten.

- Det kan være vidner, der har et ønske om at give den sigtede et alibi, eller vidner, som grundet sagens alvorlige karakter, ønsker at hjælpe politiet på en uhensigtsmæssig måde, sagde han.

- Vi har allerede fået henvendelser i sagen, hvor vi kan have mistanke om, at de er kommet på baggrund af medieomtale, og som vi kan stille os stærkt tvivlende over for lødigheden af, sagde anklageren.

Ved et tidligere retsmøde er det kommet frem, at betjente er i gang med at endevende teledata, dna-spor, videoer med overvågning, sålaftryk og korttransaktioner.

/ritzau/

FacebookTwitter