Mistanke om Omikron-variant til Martin Jensen-koncert: Alle bør lade sig teste

Alle gæster til DJ's koncert i Aalborg lørdag opfordres til at lade sig teste.

DJ Martin Jensen gav lørdag koncert i Aalborg for omkring 1.600 mennesker. Alle gæster opfordres nu til at lade sig teste for coronavirus. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

- Tusinde tak for i går Aalborg! Hold kæft, hvor kan I finde ud af at feste, skrev den kendte DJ og X Factor-dommer Martin Jensen på Instagram efter sin koncert i Aalborg Kongres og Kultur Center lørdag.

Men nu har weekendens gæster fået endnu en hilsen. En e-mail fra koncertstedet, der opfordrer dem alle til at lade sig coronateste.

- Vi har orienteret dem om, at der har været en gæst til den ene koncert, vi havde her i weekenden, hvor der har været corona, og at der er tale om den nye variant, fortæller Nicolaj Holm, der er administrerende direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Styrelsen for Patientsikkerhed siger dog, at der er tale om en mistanke og altså ikke et bekræftet tilfælde med Omikron, hvis spredning myndighederne i øjeblikket forsøger at inddæmme i Danmark.

Tag en test onsdag og fredag!

I e-mailen opfordres gæsterne derfor til at lade sig PCR-teste i morgen og fredag, som er fjerde og sjette dag efter koncerten.

Koncertstedet har efter aftale med myndighederne forsøgt at kontakte alle, der har købt billet til koncerten og andre arrangementer på stedet lørdag. Men modtagerne af emailen må meget gerne give beskeden videre til de venner, man måtte have haft med til koncert.

- Hvis man har købt billetter til to venner, så må man meget gerne informere de to venner, for dem har vi naturligvis ikke mailadresser på, siger Nicolaj Holm.

Martin Jensen: Vildt ærgerligt

Han oplyser at der var omkring 1.600 stående gæster til koncerten, og de har skullet fremvise coronapas ved indgangen.

Martin Jensen fortæller til B.T., at han er blevet orienteret af koncertstedet.

- Det er jeg enormt ked af at høre. Jeg har fuld tillid til, at Aalborg Kongres og Kultur Center har opfyldt alle krav til sikkerhed, tjek af vaccinepas og så videre, så det er vildt ærgerligt, at der er alligevel konstateret smitte, siger han.

Fire med Omikron i Danmark

Virusvarianten Omikron, der først blev opdaget i Sydafrika, er mere smitsom end andre coronavarianter, og derfor foretager myndighederne smitteopsporing i 2. og 3. led.

Tidligere i dag kom det frem, at der er konstateret yderligere to tilfælde af Omikron-varianten i Danmark. Dermed er det samlede antal oppe på fire, oplyser Statens Serum Institut. Alle tilfælde har dog indtil videre kontakt til rejsende fra Sydafrika.

- Den ene af de nye smittede i dag har været ude og rejse, mens den anden er blevet smittet af en person, der har været ude og rejse. Dermed har alle smittede forbindelse til Sydafrika, og det er betryggende, siger Tyra Grove Krause, faglig direktør på Statens Serum Institut.

- Indtil videre er der ikke tegn på, at der er samfundssmitte med den her variant i Danmark, siger Tyra Grove Krause, før det kom frem, at en mulig Omikron-smittet har været til koncert i Aalborg.

Ifølge Tyra Grove Krause er det langt fra sikkert, at vi kan undgå større spredning af Omikron-varianten.

- Det er for tidligt at sige, men i og med at vi har stoppet fra rejser til Sydafrika, så regner vi jo med, at vi kan mindske smitten derfra. Og så er spørgsmålet jo, om der kan dukke nogen op, som der kommer fra andre lande, og det kan vi først blive klogere på i de kommende uger, siger hun.

Smitte på Odense-skole er ikke Omikron

Der har tidligere været mistanke om, at der var smitte med Omikron-varianten på Rasmus Rask Skolen i Odense. Den mistanke blev dog afkræftet i dag, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Den "mistænkelige" coronavariant viste sig at være delta-varianten og ikke Omikron. Skolen ventes at genåbne i morgen.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til DR, at man ikke kan oplyse, hvor i landet de indtil videre fire tilfælde med Omikron-varianten er.

Videnskabsfolk arbejder i øjeblikket på at fastslå, om den nye variant er farligere end andre varianter. Ifølge faglig direktør for Statens Serum Institut Tyra Grove Krause kan der gå "flere uger", før der foreligger et svar.

FacebookTwitter