Mjølnerparkens beboere kræver politibevogtning efter drab

Formanden for knap 2.000 beboere melder om udbredt utryghed i boligområdet i København.

Politiet har været massivt tilstede i Mjølnerparken efter skudepisoden, hvor en 22-årig blev dræbt og en 19-årig ramt af strejskud. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Skuddrabet på en 22-årig mand tidligere i dag får nu formanden for Mjølnerparkens beboere til at gentage ønsket om permanent politibevogtning i boligområdet.

Det er femte gang siden 18. juli, at boligområdet på Nørrebro i København er ramt af en en skudepisode - faktisk sjette gang, hvis skudepisoden 1. november ved A&O Hostel få meter fra Mjølnerparken tælles med.

Her blev en 30-årig mand dræbt, mens to mænd på 30 og 32 blev henholdsvis hårdt og let såret.

Nu kan de almindelige beboere i Mjølnerparken ikke holde utrygheden ud længere, fortæller beboerformand Søren Dalsgaard.

- Vi har nået et niveau, hvor det ikke er holdbart længere. Og derfor vil vi gerne fremsætte ønsket om regulær bevogtning i Mjølnerparken, for det er faktisk det, der skal til for at genskabe trygheden for almindelige beboere, siger han til DR Nyheder.

Under skudepisoden i dag blev en 19-årig strejfet af et skud i armen, som ikke var behandlingskrævende. Den 22-årig afgik derimod ved døden efter at være blevet kørt til hospitalet, oplyser Københavns Politi, der er talstærkt til stede.

Ifølge et vidne, som DR Nyheder har navn og kontaktinformationer på, blev der affyret fem skud - og mindst et af dem ramte den 22-årige mand i hovedet.

Efterlyser politi ved indgangene

Skudepisoden fandt sted ved højlys eftermiddag nær et boldbur, som områdets børn ofte spiller bold og leger i. Og nu er utrygheden simpelt hen for stor til, at beboere i de 560 lejligheder kan klare det længere, fortæller formanden.

- Det er en umådeligt trist situation endnu en gang, at vi har mistet en ung. Folk er meget utrygge, jeg er selv utryg. Det er almindelige folk, der bor i området, der skal have en hverdag til køre. Det er virkelig trist, siger han til DR Nyheder.

Selvom politiet ofte er tilstede i området, oplever Søren Dalsgaard, at utrygheden stiger, ligeså snart, betjentene er væk igen.

- De spørger mig, hvorfor politiet ikke kan beskytte os. Og jeg synes faktisk, det er på tide nu, at vi får regulær bevogtning. Det handler ikke om at køre massivt rundt i området, men om at bevogte indgangene til Mjølnerparken. Det ønske har vi vedtaget i bestyrelsen, siger han.

Demonstration mod volden i København

MjølnerparkenNørrebro er blandt andet kendt som bandegrupperingens Brothas tilholdssted. Banden har siden foråret været i konflikt med en anden Nørrebro-baseret bande, nemlig Loyal To Familia.

Ifølge politiet er den afdøde kendt af politiet og tidligere truffet i selskab med den lokale bandegruppering. Københavns Politi havde her til aften ved 20.30-tiden ingen oplysninger om anholdte i sagen.

Fredag samles borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage', der tidligere under bandekonflikten har demonstreret i Københavns gader. Her agter beboerformand Søren Dalsgaard selv at deltage. Og han opfordrer københavnerne til at gøre det samme.

- Det er sådan, at i den her konflikt er det almindelige mennesker, der bliver taget som gidsler. Og det er dem, der skyder, der er de ansvarlige. Alle os der er almindelige borgere skal stå sammen. Og derfor vil jeg gerne opfordre alle, der bor i Mjølnerparken og uden for om komme og visse solidaritet, siger han.

Siden 12. juni har der været 42 skudepisoder i København. 25 personer er ramt - og tre personer er dræbt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter