Modeblogger udsat for trusler: Hun ville dræbe min baby

Modebloggeren Jeanett Drevsfeldt har fået flere dødstrusler. En pige har endda truet hende med at dræbe hendes lille datter.

Jeanett Drevsfeldt er her sammen med sin fire måneder gamle datter, der har modtaget dødstrusler. (Foto: © Privat, DR)

- Jeg kommer og dræber dig og din baby.

Sådan skrev en pige til modebloggeren Jeanett Drevsfeldt, der driver bloggen Missjeanett.dk.

- Først skrev hun, at hun ønskede, at min datter skulle dø. Men en dag gik hun lidt længere og skrev "Jeg kommer og dræber dig og din baby", fortæller Jeanett Drevsfeldt, der blev mor for fire måneder siden.

Truslerne har selvfølgelig påvirket den nybagte mor, men hun er ikke nervøs for sin egen eller datterens sikkerhed, siger hun.

- Det er virkelig ikke rart, men jeg tager det ret roligt, for det kan jo være, at hun er syg, fortæller Jeanett Drevsfeldt til dr.dk.

Sker for mange modebloggere

Hun er ikke den eneste modeblogger, der får dødstrusler og bliver chikaneret. Flere modebloggere, dr.dk har talt med, har oplevet det samme. Og Kia Ellegaard Møller, der er projektleder hos Danmarks største bloggernetværk, Bloggers Delight, bekræfter tendensen.

- Det er noget, der sker for mange modebloggere, og det kan være meget ubehageligt for os, fortæller hun.

Det er ikke mere end en uge siden, at Jeanett Drevsfeldt sidst fik en truende kommentar fra den samme bruger.

Skynder sig at slette trusler

Jeanett Drevsfeldt svarer ikke på truslerne. Hun skynder sig bare at slette dem fra sin blog.

- Hun (kvinden bag truslerne red.) har skrevet, at hun vil få en til at komme og voldtage mig, hvis ikke jeg svarer hende, siger hun.

Men politiet har frarådet Jeanett Drevsfeldt at svare på truslerne, så det har hun ikke gjort. I det hele taget prøver Jeanett Drevsfeldt at lade truslerne påvirke hendes arbejde som blogger så lidt som muligt.

- Jeg tænker ikke over det i min daglige blogging. Jeg har dog aldrig offentliggjort min datters navn på min blog, siger hun.

Bloggere tjener penge som magasiner

Modebloggere lægger dagligt billeder op af sig selv i nyt tøj eller med nye tasker eller smykker. De har en hjemmeside, som de promoverer på de sociale medier, hvor folk kan følge dem.

Ligesom modemagasiner tjener bloggerne penge på annoncer og sponsorerede indlæg. Ofte får bloggerne tilsendt både tøj, sko og accessories af producenterne.

Bloggernetværket Bloggers Delight har 130 professionelle blogs, der har cirka 10 millioner sidevisninger om måneden og omkring 500.000 unikke besøgende.

Er du blogger og har du modtaget trusler? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send gerne en mail til