Mødre misbruger også børn

Det er svært at opdage, når en mor misbruger sine børn, for vi er mest opmærksomme på mænd, lyder det fra Red Barnet, der frygter at mødrenes misbrug ikke bliver opdaget.

Det er ikke kun fædre, der misbruger deres børn seksuelt. Red Barnet er bange for, at samfundet overser, når en mor misbruger sine børn. (© Colourbox)

Red Barnet frygter, at der findes langt flere sager, hvor det er moderen, der misbruger sine børn.

De misbrugssager, medierne har omtalt de seneste år, har handlet om mænd. Men i dag kom det frem, at en 26-årige kvinde fra Nordjylland er sigtet for at have haft anden kønslig omgang med sine børn.

Kvinder må mere

Red Barnets befolkningsundersøgelser viser, at kvinder står bag 10-20 procent af de seksuelle overgreb, der bliver begået. Men det stemmer ikke overens med antallet af de sager, der ser dagens lys. For antallet af behandlede sager om kvinder er langt lavere, forklarer psykolog i Red Barnet, Kuno Sørensen.

- Det er langt sværere for omverden at se, fordi vi i vores samfund tillader, at mødre har en meget tæt omgang med deres børn. Den pædofiliforskrækkelse vi ser i også børnehaver handler om mænd, siger Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet.

Omverden skal reagere

Derfor er det vigtigt at være ligeså opmærksom på kvinders omgang med børn, understreger han.

- Det er vigtigt, at vi bruger den her sag til at minde os selv om, at det ikke kun er mænd, der udnytter børn seksuelt, men at kvinder også gør det, siger Kuno Sørensen.

Facebook
Twitter