Mødrehjælpens abortrådgivning genåbner

Gravide får igen mulighed for en samtale med Mødrehjælpen inden en abort

Ifølge Mødrehjælpen får mere end 500 kvinder årligt støtte hos dets rådgivningstilbud. Arkivfoto fra Børne- og Ungerådgivningen. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Mødrehjælpens abortrådgivning lukkede 1. juli i år. Nu får den lov at genåbne.

Det fremgår af en aftale, som partierne bag aftalen har præsenteret tirsdag. Alle partier i Folketinget er med i satspuljeaftalen undtaget Enhedslisten.

- Det er en kæmpe lettelse, at vi nu kan genåbne ordningen. Det betyder, at mere end 500 kvinder om året vil få uvildig rådgivning, siger formand for Mødrehjælpen Mads Roke Clausen.

- Og det betyder meget for de her kvinder, der i forvejen står i svær situation.

I perioden 2017-2020 får Mødrehjælpen 300.000 kroner årligt til ordningen, der skal hjælpe gravide med rådgivning angående abort.

Pengene er øremærket en såkaldt abortstøttesamtale. Samtalen har til hensigt at rådgive kvinder inden en eventuel abort og samtidig tage hånd om eventuel psykiske problemer efter en abort.

- Vi ser i dag andre religiøse tilbud, der har en dagsorden selv. Vi ser mange unge kvinder fra meget religiøse miljøer, der er mega klemt og står meget alene.

- For dem er det vigtigt at få uvildig rådgivning fra nogen, der ikke træffer beslutninger på deres vegne, men rådgiver dem, siger Mads Roke Clausen.

Mødrehjælpen startede tidligere i år en underskriftsindsamling for at få ordningen genindført. Mere end 10.000 skrev under på protesten, der blev afleveret til sundhedsministeren for 14 dage siden.

Den nuværende pose penge til abortstøttesamtalerne udløb i juli i år, og ordningen har derfor været lukket siden

/ritzau/

Facebook
Twitter