Mørk aften med lille effekt

Danmark gik i sort i aftes mellem kl. 20 og 21, da virksomheder og private fulgte klima-opfordringen om at slukke lyset. Besparelsen var dog så lille, at den knap kunne registreres hos el-selskaberne.

I København blev gadelys og lyset i private hjem slukket som en del af en klima-happening, der satte fokus på at vi alle skal spare på CO2en. Der stimlede ca. 100 mennesker sammen på Rådhuspladsen - nogle med stjernekikkerter, og de var alle meget optaget af himmelen set fra det mørke indre København. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Store dele af Danmark gik i sort i aftes mellem kl. 20 og 21, da virksomheder, institutioner og private fulgte Verdensnaturfondens opfordring om at slukke lyset.MediaLinks:

Ifølge Energinet.dk, der ejer det overordnede elnet, fik kampagnen danskerne til at bruge omkring 21.000 færre kilowatt-timer i tidsrummet.

Besparelsen svarer til, at der blev slukket omkring tre millioner 7 watts sparepærer. Omregnet betyder det, at danskerne har udledt omkring 10 ton mindre CO2 fra el-forbruget til atmosfæren.

Lille udsving

Men alt i alt udgjorde det samlede el-forbrug i "mørklægningstimen" godt fire mio. kW-timer, så faldet i forbruget var meget beskedent.

Samme melding kom ved 22-tiden fra Dong Energy, som står for el-forsyningen i Københavns-området og store dele af Sjælland.

- Det ligner en normal lørdag aften med et jævnt faldende forbrug. Vi kan ikke registrere noget nævneværdigt fald omkring kl. 20, og på samme måde kan det heller ikke ses, at en hel masse har tændt for de elektriske installationer efter kl. 21, lyder meldingen fra Dongs netcenter.

Earth Hour

Kampagnen herhjemme var en del af den verdensomspændende "Earth Hour".

Kongehuset fulgte opfordringen til at slukke lyset en time. Det samme gjaldt bl.a. for Tivoli, og på forhånd havde i alt 18 kommuner samt omkring 160 virksomheder og institutioner bebudet, at de ville bakke initiativet op.

Facebook
Twitter