Mørklægning af terrorsag fra Kundby bliver forlænget

I månedsvis har detaljer i den såkaldte Kundbysag været hemmeligholdt. Det fortsætter efter retsmøde onsdag.

Hvad politiet og anklagemyndigheden har af oplysninger i en sag om påståede bombeterrorplaner mod to skoler, må endnu ikke komme offentligt frem.

Det har dommer Anette Rahr Codam onsdag besluttet under et retsmøde i Holbæk. Her skal hun senere i dag tage stilling til den fortsatte varetægtsfængsling af en 16-årig pige og en 24-årig mand, som er sigtet for terrorplaner.

- Jeg er enig i, at der er et vist mønster i, hvordan retten forhold sig til at lukke dørene i den her type sager, lød det fra Anette Rahr Codam, inden hun afsagde kendelse om dørlukning og dermed forhindrede tilhørere - herunder pressen - at overvære retsmødet.

Kendelsen kom efter protester fra pressen. Protesten gik på, at anklager Kristian Kirk ikke i tilstrækkelig grad begrundede sin anmodning om dørlukning.

Kristian Kirk henviste til retsplejelovens bestemmelse om, at retten kan lukke dørene, "når sagens behandling i et offentligt retsmøde må antages på afgørende måde at hindre sagens oplysning". Under tidligere retsmøder har anklagemyndigheden fremført, at der skulle afhøres flere hundrede vidner i sagen, og at de ikke skulle have mulighed for at læse om sagens detaljer i pressen.

Ifølge anklagemyndigheden har pigen haft planer om at udføre bombeangreb mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Hun har blandt andet studeret bombemanualer og forsøgt at fremstille "Satans Mor". Det er et andet navn for det meget ustabile sprængstof TATP.

Anklagemyndigheden mener, at den 24-årige mand har bistået pigen i hendes planer. Derfor er han sigtet for at medvirke i planlægningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter