Mogens Camre er død

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Mogens Camre er død, oplyser hans familie.

(Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Det tidligere mangeårige folketingsmedlem Mogens Camre er død, oplyser hans familie til Ritzau. Mogens Camre afgik ved døden mandag.

Mogens Camre sad i Folketinget for Socialdemokratiet fra 1968 til 1987. Han meldte sig ud af partiet i 1999 for i stedet at blive medlem af Dansk Folkeparti, som han sad i Europa-Parlamentet for fra 1999 til 2009.

Mogens Camre var politisk aktiv næsten til det sidste. Således sad han i Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti frem til 1. september i år, hvor han gik på orlov på grund af sygdom.

Udtalelser om indvandrere

Mogens Camre gjorde sig flere gange bemærket ved sine offentlige udtalelser om, at indvandringen fra muslimske lande har bragt adskillige problemer med sig.

Han blev flere gange anmeldt for racisme, og hans udtalelser kostede ham flere gange dagbøder og trusler om eksklusion fra Dansk Folkeparti.

Det blev dog aldrig til noget, hvilket gennem tiden har fået flere politiske kommentatorer til at gætte på, at Mogens Camre nød en særlig anerkendelse i partiet.

Så sent som i efteråret gjorde Mogens Camre sig bemærket, da han i et opslag på Facebook foreslog, at personer, der angriber politiet, burde skydes.

Opslaget kom som en reaktion på et skyderi på Christiania, hvor tre personer blev ramt af skud - to af dem betjente.

/ritzau/