"Mogensens tænketank" ramt af splittelse

Den nye tænketank Kraka er blevet ramt af splittelse før start - to initiativtagere trækker sig.

Den nye tænketank Kraka er allerede før start blevet ramt af den første modgang. To af initiativtagerne, heriblandt den indtil for nylig siddende formand, forlader nu tænketanken i utilfredshed med, hvordan arbejdet er blevet grebet an.

Det er professor ved Københavns Universitet Peter Nedergaard, indtil for nylig formand, og dr. phil Birgitte Possing, Rigsarkivet, der forlader projektet.

De to initiativtagere er "beskæmmede" over, hvordan tænketanken er blevet sat i søen i løbet af august.

Peter Mogensens løn

De er blandt andet utilfredse med, at kommentator Peter Mogensen, der er udset til at være direktør i tænketanken, har udvalgt en ny formand uden at indkalde bestyrelsen - og i øvrigt uden endnu at være formelt ansat.

Samtidig er de to frafaldne bekymrede for finansieringen af tænketanken, ligesom de finder aflønningen af Peter Mogensen og en ny meddirektør langt over det rimelige.

- Vi har ikke kunnet få tingene til at ende på et grundlag, som vi kunne blive enige om, siger Birgitte Possing.

Håber dog på succes

Hun og Peter Nedergaard havde hellere set, at der var skabt et mere sikkert økonomisk fundament under Kraka, inden tænketanken blev lanceret.

Bag tænketanken står også dagbladet Politiken sammen med både foreninger og virksomheder. Tænketanken er udset til at være uafhængig og bidrage med analyser og løsninger, der kan sikre velfærdssamfundet.

De to nu tidligere bestyrelsesmedlemmer håber dog fortsat, at Kraka "so oder so" vil få succes, oplyser Birgitte Possing.

/ritzau/