Mohamad starter politisk blog efter Bilka-sag

17-årige Mohamad Al Jawaheri vil nuancere blandt andet indvandrerdebatten med bloggen beggesider.dk.

17-årige Mohamad Al Jawaheri vil bruge den opmærksomhed, som Bilka-sagen har rettet mod ham, til at nuancere samfundsdebatten og skabe dialog på en politisk blog. (Foto: Theis Stenholt Engmann DR)

Før julen 2015 var der ikke mange uden for Næstved, der viste, hvem Mohamad Al Jawaheri var. Det har en opsigelse fra Bilka, en shitstorm mod selvsamme butik og et efterfølgende tilbud om en genansættelse ændret gevaldigt på.

Den 17-årige gymnasieelev har - som han selv udtrykker det - fået en offentlig stemme. Den vil han bruge på bloggen beggesider.dk.

- Politikerne ser meget sorthvidt på tingene, og jeg vil bruge min blog til at give et lidt andet perspektiv på tingene. Jeg vil forsøge at repræsentere flere. Der er altid to sider af en sag. For at finde en løsning på et problem, skal man altid høre begge sider, siger Mohamad Al Jawaheri.

Fremmedhad

Fundamentet for hele sagen med Mohamad og Bilka blev lagt i en Facebook-debat om islam, hvor flere af deltagerne ringede til Bilka og advarede om, at Mohamad Al Jawaheri, som også deltog i debatten, var ved at blive radikaliseret.

- Det er ikke Bilka-sagen, der får mig til at starte bloggen. Den sag er overstået. Det er det, der skete, før Bilka-sagen. Der er opstået et fremmedhad, begrunder Mohamad Al Jawaheri og understreger i samme åndedrag, at han heldigvis kun ser det i en lille del af befolkningen.

Gymnasieeleven mener, at han som søn af irakiske flygtninge med hele sin livshistorie i Danmark er i stand til at sætte sig både i indvandrere og etniske danskeres sted.

-Når en indvandrer føler sig diskrimineret, så er der nogle, der føler et fremmedhad. Det problem kan kun løses ved dialog, siger Mohamad Al Jawaheri.

Uafklaret jobsituation

Den vil han forsøge at skabe med et debatforum på beggesider.dk, hvor det første indlæg blev publiceret mandag med overskriften 'Er fremmedhadet stigende i Danmark?'. Men det skal ikke kun handle om indvandrerproblemstillinger.

- Jeg vil også skrive om andre samfundsproblemer i Danmark og udenrigspolitik. Hvis jeg skriver om skat, vil jeg både repræsentere liberalister og socialister, siger Mohamad Al Jawaheri.

Hvor står du selv politisk?

-Jeg har ikke taget en beslutning endnu.

Mohamad Al Jawaheri har heller ikke besluttet sig, om han vil takke ja til tilbuddet om genansættelse i en af Dansk Supermarkeds butikker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk