Mohammed er lykkelig for studenterhuen

Hver tolvte studenterhus bliver nu sat på hovedet af en indvandrer eller efterkommer. En af de nybagte studenter er 19-årige Mohammed, som sluttede med et 10-tal i dansk.

En lykkelig Mohammed Wehbe blev modtaget af sin mor efter det afsluttende 10-tal i dansk. (Foto: Signe Fuglsang Midtgaard © DR)

Hver tolvte elev, der i disse dage kommer ud med en studenterhue på hovedet, vil have en anden etnisk baggrund end dansk.

Ifølge tal fra undervisningsministeriet vil rekordmange - nemlig 3000 indvandrere og efterkommere - i år afslutte gymnasiet. Det er 1783 flere end i 1999, skriver Uban.

En af de nybagte studenter er 19-årige Mohammed Wehbe fra Metropolitanskolen på Nørrebro i København. Hans forældre kom til Danmark i 1998, og han er den ældste af fire børn og den første, som bliver student.

Ovenud lykkelig

Mohammed Wehbe gik i en ren indvandrerklasse, som i dag var til den afsluttende eksamen i dansk.

Selv om Mohammed Wehbe havde håbet på topkarakteren 12, var han ovenud lykkelig for 10-tallet og studenterhuen.

- Det er ubeskriveligt. Det er ikke gået op for mig endnu, fordi på det føles så stort. Også fordi jeg nu har overstået et kapitel i mit liv, og nu starter jeg på et nyt, siger Mohammed Wehbe.

Han har allerede styr fremtidsplanerne, til august begynder han på den to-årige reserveofficersuddannelse.

Rektor Hans Lindemann er ikke overrasket over, at det lykkedes så mange elever med anden etnisk baggrund at afsluttet en gymnasial uddannelse.

- Jerg tror, at mange af de elever, vi har med anden etnisk baggrund er meget fokuserede. De vil meget gerne have en uddannelse, og de har opdaget, at det er vejen frem i det danske samfund, siger rektor Hans Lindemann.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk