Mor Dorrit: Conrad har holdt en uges ferie uden for skoleferien

11-årige Conrad er en af mange skoleelever, som har holdt ferie med forældrene og lillebror Karl uden for sæson.

Mor Dorrit, far Christian og drengene, Carl der går i børnehave og Conrad i 4. klasse, holder næsten hvert år omkring en uges ferie uden for skoleferierne.

- Vi fik for nogle år siden en indbydelse til bryllup og barnedåb hos Conrads gudmor, der er britisk og skulle giftes med kæresten fra Cypern, fortæller Dorrit Kromann til DR Nyheder.

- Ceremonierne og festlighederne varede en hel uge i efteråret og altså uden for skolernes ferie. Derfor valgte vi at bruge en uges ferie på at være med på Cypern og også køre rundt dernede.

Holdt foredrag for 90

Conrad gik på det tidspunkt i første klasse. Forældrene fulgte op på, hvad Conrads klasse havde arbejdet med, mens han havde holdt ferie. Desuden lavede de deres egen undervisning undervejs på Cypern. De brugte tid på at fortælle sønnen, hvorfor øen var delt i en græsk og tyrkisk del også besøge seværdighederne.

Da familien kom hjem til hverdagen og skolelivet, lavede de en lille bog fra turen rundt på Cypern, og Conrad holdt et lille foredrag for 90 elever på skolen.

Familien vil holde ferie uden for skoleferien igen, hvis muligheden opstår.

(© Privat foto)

- Men det er vores ansvar, fastslår Dorrit Kromann. - Vi skal tage ansvar og kan ikke se bort, at der kører et skoleliv derhjemme, mens vi holder ferie. Derfor skal vi sikre os, at Conrad får lavet det, som klassen har arbejdet med, mens vi er væk. Og selvfølgelig skal ferie uden for skoleferien ikke kollidere med for eksempel eksaminer.

Lav flex på ugerne

Dorrit Kromann foreslår, at dilemmaet med, at mange børn holder ferie uden for skolernes ferie, kan håndteres med mere fleksibilitet i skolen. Især i vinterferieperioden kunne der arbejdes med opgaver, som skal være færdige hen over et antal uger i stedet for en bestemt dag eller uge.

- Elever og lærere kunne så vælge hvilken uge ud af for eksempel tre mulige, hvor de vil holde ferie. slutter hun.