Mor fik fremmed til at give sin søn mad i stormen

En mor og hendes 14-årige søn blev i går holdt adskilt af stormen. Det sociale medie Twitter hjalp sønnen med mad, indtil moren kunne nå frem

En bruger på det sociale netværk Twitter bad om hjælp til sin søn, der var strandet uden penge til mad under stormen igår aftes. En anden kvinde sprang til og gav drengen penge til mad. (Foto: © Eric Øtting- DR)

- Er der én af mine følgere, der helt tilfældigvis opholder sig på eller ved Mcdonalds/Nørreport?

Sådan lød det desperate opråb fra Trine Nebel i går aftes på det sociale netværk Twitter. Hendes 14-årige søn havde søgt tilflugt fra stormen ved Nørreport Station i København, mens alle tog holdt stille og politiet frarådede alt udkørsel.

Men hjælpen var blot en opdatering væk.

En anden kvinde svarede hurtigt tilbage, og selvom de to aldrig havde mødtes før, så blev det startskuddet til en solstrålehistorie.

De to kvinder udvekslede numre, og kort efter satte Karina Muriel Mimoun kursen fra lejligheden fra Rundetårn mod McDonalds på Nørreport, hvor sønnen sad strandet uden at have penge til mad.

Karina gav ham 300 kroner, så han kunne få et måltid mad, indtil stormen løjede af og han kunne blive hentet. Selv tager hun det som en selvfølge, at hun trådte til og hjalp den 14-årige søn.

- Sønnen havde brug for det. Længere er den jo ikke, forklarer Karina Muriel Mimoun ydmygt til DR Nyheder om sin heltegerning, der bliver delt flittigt på de sociale medier.

Ydmyg helt

Heltedåden fik Trine Nebel til tasterne, og i et blogindlæg fortæller hun historien om, hvordan Karina har netop har vundet en plads i hendes hjerte. Mange andre brugere på det sociale netværk har delt historien.

- På et eller andet plan har det været lidt overvældende, og egentlig også lidt skræmmende, fordi det viser, hvor dårlige vi er til at hjælpe, hvis en så lille handling kan skabe så stor opmærksomhed. Det tog jo ikke særlig lang tid for mig at gå ned og hjælpe, siger Karina Mimoun til dr.dk.

Alle ville hjælpe i går aftes

Foruden at træde til som helt, så beskæftiger Karina Mimoun sig til dagligt med sociale medier. Det var derfor ingen tilfældighed, at hun i går aftes sad klistret til Twitter, da stormen rasede udenfor. Her oplevede hun, at rigtig mange mennesker var parate til at hjælpe strandede med et sted at overnatte.

Blandt andet tilbød politikere som Mattias Tesfaye (S) et lift fra Nørrebro til Amager i København, mens Nadeem Farooq (R) var klar med kaffe og fodboldkampen mellem Esbjerg og AGF på fjernsynet, hvis nogen skulle være strandet i nærheden af Høje Taastrup.

- Det var rigtig fint at se, hvor mange mennesker, der rent faktisk tilbød andre en seng at sove i. Det var der mange, der gjorde, ved at skrive 'Hør lige engang, jeg har en ekstra madras, kaffe og vin. Kom bare herop, hvis du mangler et sted'. Det er fantastisk at folk er så søde, siger Karina Mimoun.

Lykkelig slutning

For Trine Nebel og hendes søn endte aftenen også med, at de blev lykkeligt genforenet. Stormen løjede og, og hun kunne hente ham - mæt - i centrum af København. Andre tilbød også at hjælpe hendes søn, da hun sendte sit nødråb, og efterfølgende hyldede hun det sociale medie på sin blog.

- Hvor fedt er det? Ret fedt! Det er Twitter-power der vil noget! Kom ikke og sig, at det med de sociale medier ikke har en mærkbar effekt, skriver hun.

Send meget gerne dine billeder eller video fra stormen i går til 1212@dr.dk.

Du må også meget gerne skrive en lille tekst, der beskriver situationen, og hvor billedet / videoen er taget