Mor fik redigeret søns børnehavebillede: Han skal ikke se tilbage og tænke 'åh shit, se de tænder'

Flere forældre vil have redigeret skolefotos, fortæller fotografer.

Darlene Popkey Nielsen har fået sin fireårige søns foto retoucheret, så han ikke behøver at se tilbage på barndommens misfarvede emalje og tumlinge-skrammer. (Privat foto).

Darlene Popkey Nielsens fireårige søn fik for nyligt taget billeder i børnehaven.

Den 41-årige mor valgte at få fjernet skrammer og sår på hans foto og få lysnet hans fortænder, der har mørkegule misfarvninger i toppen.

- Jeg vil bare gerne have, at han kan se tilbage på billederne, når han er ældre, og ikke lægge mærke til misfarvningerne på sine tænder, siger hun.

Darlene Popkey Nielsen er ikke ene om at få ændret sit barns udseende på fotos. Hun er en del af en voksende gruppe af forældre, der vil have redigeret billeder af deres små guldklumper, beretter flere skolefotografer.

En fotograf, der tager billeder af vuggestue- og børnehavebørn, fortæller, at cirka halvdelen af alle forældre vil have ændret et eller andet på deres barns billede.

Føler sig skyldig

Darlene Popkey Nielsen er 41 år og arbejder som professionel pianist, klaverunderviser og har en smykkeforretning.

Når hun tænker over sit valg, synes hun, at det er svært at sætte ord på, hvorfor det var vigtigt for hende at redigere sin søns billede.

Og hun får en smule dårlig samvittighed. Både fordi hendes søn er så ung, og fordi han ikke fejler noget i hendes øjne:

- Nogle gange føler jeg mig skyldig omkring mit valg. Det er en meget ung alder, han får lavet justeringer på sine billeder i. Og så er han min lille dreng - han er allerede perfekt i mine øjne, siger hun og tilføjer:

- Ens lille barn er jo perfekt, som han er, lige meget hvad.

Men Darlene Popkey Nielsen valgte i sidste ende at få rettet både skrammer og tænder. Også selvom hun synes, det er en smule overfladisk.

Men hun ønsker bare ikke, at hendes søn skal se billederne om mange år og få ondt i maven over en misfarvning på sine tænder.

- Han er ikke så bevidst om det endnu, men når han bliver ældre og ser tilbage på billederne, vil han sikkert lægge mærke til det og tænke 'åh, shit, se de tænder', siger hun.

- Når han skifter tænder, forsvinder det. Han har ikke gjort noget, der har bidraget til det. Det er der bare.

(Privat foto).

Selv vant til redigering

Darlene Popkey Nielsen har egentlig et ret afslappet forhold til billede-retouchering.

Hun mener selv, at det kan hænge sammen med, at hun er vant til at blive trukket, strammet og glattet gennem sit tidligere arbejde som model.

- Jeg plejede at være i modeindustrien, hvor jeg var model, så jeg er vant til, at billeder bliver redigeret, siger hun.

Hun er stadig model for sin smykkevirksomhed, hvor hun altid redigerer billederne.

Så når det drejer sig om foranderlige ting - som for eksempel et sår eller en gul mælketand - så synes Darlene Popkey Nielsen ikke, at det er meget indgribende at redigere billedet.

- Når han skal have taget billede efter at være faldet og have fået en stor bule i panden, så vil jeg ikke se tilbage og mindes, at han faldt og slog sit hoved. Så ja, det vil jeg have væk, det vil jeg ikke mindes, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter