Mor følger 17-årig søn til fest mobilen

Charlotte Wilson kan se sin 17-årige søn Oliver som en prik på kortet, når han er i byen.

Charlotte Wilsons 17-årige søn tager ofte i byen for at feste. Hun kan følge med i hvor han er på sin mobiltelefon. (Foto: Dennis Becker © DR Nyheder)

Når 17-årige Oliver Wilson er taget i byen for at feste en fredag eller lørdag aften, vågner hans mor en gang imellem og tænker: har min søn det nu godt?

Og så er det, at hun kaster sig over sin mobiltelefon og starter app’en ’Find venner’.

- Så kan man se lige nøjagtigt hvilken vej han er på, og om det er der, han har sagt, at han skulle være, fortæller Charlotte Wilson.

Det gør hun efter aftale med sin søn, som altså godt ved, at mor følger ham som en prik på kortet, når han er i byen med vennerne.

En tredjedel af forældrene siger ok

Charlotte Wilson er dermed en af en stor gruppe forældre, der finder det naturligt at bruge GPS-positionerne til at holde styr på deres børn.

En tredjedel af alle forældre til børn i alderen 8-17 år synes det er helt eller overvejende i orden at følge med i sit barns færden med GPS, sådan som Charlotte Wilson gør.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har udført for DR Nyheder.

Undersøgelsen viser yderligere, at 11 procent af forældrene allerede har brugt GPS’en til at følge deres børn, mens 24 procent kunne forestille sig at gøre det.

Det generer ikke 17-årige Oliver Wilson, at hans mor følger ham på gps'en, når han tager i byen. - Jeg ved at det gør hende lidt mere tryg, siger han. (Foto: Dennis Becker © DR Nyheder)

For Charlotte Wilson er det et spørgsmål om, at føle sig tryg, når sønnen er væk.

- Han er snart 18 år, men han er jo stadig mit ansvar, når han bor hjemme. Så jeg synes, at jeg har en ret til at vide, hvor han er henne, fortæller hun.

I byen i København

Det er særligt, når sønnen forlader hjembyen Ølstykke og tager S-toget ind til fest i København, at Charlotte Wilson tjekker op på hvor Oliver nu lige er henne.

- Det er jo ikke fordi jeg ikke stoler på min søn, men hvis han møder de forkerte eller der sker et eller andet, så kan jeg finde ud af, hvor han er henne – og komme og hente ham. Han kan jo også være faldet på sin cykel i en rus, siger Charlotte Wilson.

Hovedpersonen, der lige er startet i gymnasiet, har det egentlig fint med, at hans mor kan følge med på kortet, når han tager i byen. Faktisk var det 17-årige Oliver selv, der foreslog sin mor at bruge muligheden.

- Jeg ved at det gør hende lidt mere tryg når jeg er i byen, at hun kan følge med lige præcis i hvor jeg er henne - og det er fint, siger Oliver Wilson.

Der findes en lang række apps, forældre kan bruge til at følge deres børns færden. Her er det Find Venner på en iPhone. (Foto: Dennis Becker © DR Nyheder)

- Jeg er lidt ligeglad

Den nystartede gymnasiast tænker sjældent på, om hans mor følger ham på kortet eller ej.

- Jeg har det fint med det, for jeg er kommet i en alder, hvor jeg ikke behøver at lyve om hvor jeg tager til fester og hvor jeg tager i byen. Så jeg er lidt ligeglad, siger Oliver Wilson.

For mor Charlotte Wilson betyder adgangen til sønnens evigt opdaterede GPS-koordinater dog også, at hun nogle gange bruger mange timer på at undgå at være bekymret om natten.

- Jeg er nogle gange vågnet hver anden time for at tjekke den der app. For lige at se, om han nu stadig er der, hvor han har sagt, at han er. Og hvis han så er et andet sted, sender jeg en sms, fortæller hun.

Overvågning eller ej?

Oliver Wilson trækker på skuldrene, når man spørger, om han bliver overvåget af sin mor.

- Overvågning er jo et negativt ord. Og man kan godt kalde det overvågning – men jeg synes, det er i orden, siger han.

Der er meget mere om overvågning i 'Menneskejagt' på DR3 i aften kl. 21.30, hvor otte danskere bliver sendt på flugt med et hold af tidligere politifolk i hælene.

Facebook
Twitter