Mor i chok: Min toårige søn hænges ud som mulig terrorist i DF-annonce

Pernille vil politianmelde Dansk Folkeparti for at nævne hendes søn i kontroversiel annonce.

Pernille B. er rystet. Hendes toårige søn er nævnt i Dansk Folkepartis anonnce, hvor en mulig terrorist er nævnt. (Foto: Sigga Nolsøe © DR)

Dagen igennem har der været stor debat om Dansk Folkepartis annonce, hvor de viser navnene på cirka 700 danskere, der snart får dansk statsborgerskab, under overskriften: En på listen er til fare for Danmarks sikkerhed.

Nu bliver partiet så snart politianmeldt af en mor, hvis toårige søn er nævnt på listen. Hun blev ringet op af en forælder fra sønnens vuggestue, som ville sige tillykke med sønnens statsborgerskab.

- Jeg falder over den her famøse annonce fra Dansk Folkeparti og finder så min søns navn på listen - og jeg er dybt rystet - min søn er 2,5 år gammel, siger Pernille B. til DR Nyheder.

Hun ønsker ikke sit fulde efternavn frem af hensyn til sin søn.

Blev gal

- Jeg var forundret først og måtte lige læse den igennem igen, men så blev jeg gal, for hvordan kan min søn på 2,5 år blive sammenlignet med en terrorist? Det er jo det, alle vi danskere frygter. Det er jo det værste at blive hængt ud som terrorist. Så der flyver tanker igennem hovedet på mig, siger den chokerede mor, Pernille B.

- Der står deres fulde navn, og hvor de bor henne i Danmark - der er 699 mennesker på denne liste, som ikke har noget med terror at gøre, som ikke er i PETs søgelys, og det er jo frygteligt, fortsætter hun.

Familien er blevet nødt til at søge om dansk statsborgerskab til drengen, fordi forældrene begge er kvinder - og drengens biologiske mor er nordmand.

Nettet glemmer aldrig

Moderen frygter, at hendes søns navn nu for altid vil stå på en liste og mulige terrorister - for nettet glemmer jo aldrig.

- Man vil altid kunne kæde ham sammen med det - det er jo frygteligt. Han er 2,5 år, og nu har han fået et stempel som mulig terrorist. Vores omgangskreds og vi ved jo godt, at det er han ikke, men det ved andre jo ikke, siger Pernille B.

Anmeldt til politiet

Familien har derfor valgt at politianmelde Dansk Folkeparti.

- Politiet har sagt ja til, at vi kan politianmelde det. Og politiet fortalte også, at der er flere, som har henvendt sig, og forhåbentligt vil alle 700 på den liste politianmelde det her, så vi kan få gjort noget ved det. Dansk Folkeparti må stå til regning for at hænge folk ud på den her måde, siger Pernille B. til DR Nyheder.