Skal man som 15-, 16- eller 17-årig selv kunne beslutte, om man vil have en abort, hvis man er blevet gravid? Eller bør de unges forældre have noget at sige?
Den debat har regeringen i dag sat gang i med et nyt forslag.
De ønsker at sænke aldersgrænsen for, hvornår man som ung kan få foretaget en abort uden sine forældres samtykke. Lige nu skal gravide under 18 år have en tilladelse fra deres forældre, men regeringen vil gøre det muligt for piger over 15 år selv at træffe beslutningen.
Sex & Samfund byder forslaget velkomment, mens formanden for Etisk Råd, der i morgen begynder at kigge på de danske abortregler, også vurderer, det er et godt forslag.
Men hvad med nogle af dem, det hele handler om?
'Som mor håber jeg det bedste for min datter'
For de forældre, som DR Nyheder har talt med, er bekymringen om, at deres barn skal stå alene i sådan en situation i en ung alder, noget, der fylder.
For Ulla Lægaard Pind har netop det at være mor til en datter betydning for tankerne om forslaget om at sænke aldersgrænsen for forældresamtykke ved abort.
Hun synes, at det lyder som en god idé, men hun håber også, at hendes egen datter ville have haft modet til alligevel at dele tankerne om beslutningen om abort med hende, hvis det havde været aktuelt.
- Som kvinde tænker jeg på frie rettigheder for kvinder, og som mor håber jeg det bedste for min datter. Og jeg håber, at hvis situationen havde været der, at hun ville være kommet til mig. Men omvendt, så er mit barns lykke altid vigtigst for mig, siger hun.
Hendes datter, 18-årige Freja Lægaard Pind, synes jeg, at det kan være godt at være nødt til at tale med sine forældre om en eventuel abort, men at forholdet til forældrene kan spille en stor rolle for, hvordan en sådan samtale ville gå.
- Hvis man ikke har et lige så godt forhold til sine forældre, som jeg har, så er det måske også lidt svært at tale med sine forældre om det – så er det meget godt, at man kan gøre det uden deres samtykke.
Sanne Dannerfjord, der er mor til 19-årige Sofie Hjembæk Dannerfjord, ville også være ærgerlig over ikke at blive inddraget i en så stor beslutning i sin datters liv. Hun håber derfor, at unge, der ikke har mulighed for at dele det med sine forældre, i stedet vil inddrage nogle andre i det.
Her fortæller Sofie Hjembæk Dannerfjord og Sanne Dannerfjord, hvad de synes om forslaget.
Det giver god mening, når man er 'buksemyndig'
Hos nogle af de unge piger, som forslaget kan få betydning for, er der opbakning til idéen.
- Jeg synes, at det giver god mening, at når man er "buksemyndig" som 15-årig, at det så også giver mulighed for at få en abort. Det burde hænge sammen, siger 15-årige Anna Mørk Bjørnskov.
Hendes to veninder, Mynthe Høj Antoni og Sille Pedersen, synes også, at forslaget er en god ide. Men forældre burde måske alligevel være lidt involveret, når den gravide er under 18 år, er de tre veninder enige om.
De ville i hvert fald selv inddrage deres forældre, hvis det var dem, der stod i en uønsket graviditet.
- Jeg tror, det ville gøre mig mere tryg, og jeg ville have det bedre med, at de var en del af processen, siger Anna.
- Jeg ville føle, at jeg var nødt til at fortælle dem det, supplerer Mynthe.
- Men det kommer selvfølgelig an på, hvor tæt man er med sine forældre, siger Signe.
18-årige Celine Maria Klargaard Yde er lidt mere forbeholden overfor at sænke aldersgrænsen, mens vennen Valdemar Østergaard Jensen tænker, det kan være godt for piger, der ellers kunne risikere at blive tvunget til at få et barn. Hør deres tanker om forslaget her.
Flere partier i Folketinget foreslog for lidt over en måned siden at sænke grænsen. Både Enhedslisten, SF, Moderaterne og De Konservatives sundhedsordfører talte dengang for at ændre reglerne.