Mor og mor er ikke en rigtig familie

Næsten syv ud af ti børn synes ikke, at familier af homoseksuelle par er en rigtig familie. Og det er problematisk, mener en professor.

En familie er lig med mor og far og børn - og ikke mor og mor - eller far og far.

Det mener i hvert fald 69 procent af de 12-årige herhjemme, viser en undersøgelse fra Børnerådet i Politiken.

Passer ikke ind i skabelonenIben Wiene Rathje bor sammen med sin kone Pernille og deres to børn, Martha på et år og Theodor på fire. Og hendes søn har fået at mærke, at de andre børn ikke altid forstår, at han har to mødre:

- Ja, der har været nogle i børnehaven, som har konfroteret ham med, at han ligesom ikke rigtig passede ind i skabelonen, fortæller Iben Wiene Rathje.

Hun mener, at forklaringen på, at de fleste børn ikke ser homoseksuelle forældre som en del af en rigtig familie, er meget simpel:

- Man forsømmer tydeligvis at tale med nogle af børnene om de her ting. Så det er måske kun de børn, der har mødt homoseksuelle familier, der er klar over, at der er de muligheder, og at reglerne altså ikke er imod det.

ProblematiskOg det er problematisk, at så mange børn har den opfattelse. Det synes professor ved RUC og medlem af Børnerådet, Hanne Warming:

- Derfor mener vi, at det er rigtig vigtigt, at der bliver arbejdet med normalitetsopfattelser. Fordi det, børnene tænker, afspejler helt sikkert også, hvad mange andre tænker, siger hun.

Og det er ikke bare vigtigt for de børn, der vokser op med homoseksuelle forældre, men også børn, der senere i livet selv opdager, at de er homoseksuelle:

- Så bliver det jo endnu sværere for dem, hvis de tænker, at det er så anormalt. Det er helt sikkert, at det har en stor betydning, hvis man tænker, at man så ikke kan blive en rigtig familie. Så vil det være svært for de her børn, siger Hanne Warming.

Hvad synes du - er vi for dårlige til at tale med vores børn og give dem en forståelse for homoseksuelle familier?