Mor på legeplads med to børn fik bøde: 'Jeg er lidt mundlam'

Københavns Politi indførte i går et opholdsforbud på Islands Brygge. I dag blev der delt bøder ud.

Majka Munk Michaelsens lille søndagsgåtur med sin syvårige datter og dennes veninde på Islands Brygge blev pludselig en dyr fornøjelse.

For under gåturen tog de tre et kort ophold på en bænk på en legeplads, og så stangede politiet en bøde ud på 2.500 kroner for at have overtrådt opholdsforbuddet, der blev indført på den populære havnekaj i går.

Majka Munk Michaelsen, der til daglig arbejder som sekretær i et advokatfirma, har svært ved at forstå, hvorfor netop hun skulle have en bøde.

- Jeg synes, det er lidt langt ude. Det må jeg indrømme. Jeg er lidt mundlam, fordi vi var jo ikke gået ind på den afspærrede legeplads, hvis der havde været nogle mennesker. Der var ikke et eneste menneske derinde.

- Jeg er faktisk helt chokeret, siger hun.

Hun fortæller, at hun var for chokeret til at spørge politiet, hvor stor bøden var. Da DR Nyheders reporter løfter sløret for bødestørrelsen, er reaktionen ikke til at tage fejl af.

- Ej. Nej, nej, nej!

'Ingen undtagelser'

Majka Munk Michaelsen fortæller, at legepladsen var hegnet ind med låger, og at de gik ind gennem en indgang, hvor der ikke var et skilt om opholdsforbuddet.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at efterprøve den påstand.

- De sagde, at jeg var sigtet. Jeg startede med at tænke, "okay, hold da op, jeg sidder her med mine to piger på syv år. Vi skal bare lige sidde her".

- Jeg sagde, at der er ingen mennesker, og vi går videre lige om lidt. De sagde, at der ikke var nogen undtagelser overhovedet. Jeg spurgte, om vi ikke kunne lave en undtagelse, og jeg sagde, at vi ikke vidste det. Vi er jo ikke nogle af alle dem, der står 20 eller 50 mennesker som i de seneste dage, men politiet sagde, at det ikke kunne gå længere.

Majka Munk Michaelsen vil nu klage over bøden. Hun understreger, at hun var bevidst om forbuddet. Netop derfor holdt de sig fra græsarealet, fortæller hun.

- Jeg synes, det er uretfærdigt, når man tager så meget hensyn og har gjort det hele tiden i den her svære periode og udvist samfundssind. Jeg kan godt forstå, at der er nogle regler, fordi det har været så slemt de sidste mange dage på 'Bryggen'. Jeg bor her selv, og jeg har set rigtig mange mennesker, og det bøder vi så for nu, siger hun.

Ingen kære mor

Københavns Politi ønsker ikke at oplyse, hvor mange bøder man har delt ud, men der er tale om en 'god håndfuld', fortæller vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

Direkte adspurgt, om det ikke er en smule hårdt at give en bøde til en småbørnsmor, svarer han:

- Det kan godt for den enkelte virke hårdt og uretfærdigt at få en bøde. Men vi har skiltet alle steder på vej ind til Islands Brygge, og på det grønne område er der skiltet meget tydeligt. Man er nødt til at se det i et lidt større perspektiv.

Så der er ingen kære mor fra politiet i dag?

- Nej, det er der ikke, siger Jesper Bangsgaard.