Mor til Caroline: Hellere være pylret end at noget går galt

Jennifer Sørensen er på sygehuset med sin to måneder gamle, undervægtige datter. Hellere en gang for meget, siger hun.

Caroline på to måneder har ikke taget nok på, siden hun blev født for to måneder siden. Nu skal det undersøges, om hun får nok kalorier.

Siden Caroline for to måneder siden kom til verden, har hun kun taget omkring 400 gram på i vægt. Det er alt for lidt.

Caroline burde veje omkring 5,5 kg, men vejer kun 4,2 kg, da hun sammen med sin mor, Jennifer Sørensen, tropper op på sygehuset i Kolding med en henvisning fra sin læge.

På Kolding Sygehus bliver hun taget imod af afdelingslæge Rikke Møller Andersen, der vil finde ud af, hvad der kan være galt med lille Caroline, Jennifer Sørensens tredje barn.

- Jeg ammer rigtig meget. I starten faldt hun i søvn under måltiderne. Nu er hun mere vågen, og hun får modermælkserstatning for at supplere, men det gylper hun op, forklarer Jennifer Sørensen til Rikke Møller Andersen.

- Hun er jo vokset. Men det har været meget lidt hen ad vejen, og i nogle uger har det stået nærmest stille, siger Jennifer Sørensen.

- Hellere være på den sikre side

Rikke Møller Andersen kigger nærmere på lille Caroline, som straks bryder ud i gråd. Det er svært at undersøge lille Caroline, der græder og græder.

- Prøv at give hende lidt mere mad, siger Rikke Møller Andersen med beroligende stemme.

Hun skal sætte Carolines værdier ind i et skema og går ud af døren.

Jennifer Sørensen har svært ved at vurdere, om Caroline er alvorligt undervægtig.

Det er muligt, det er pylret at tage på hospitalet, fordi hendes datter ikke tager nok på i vægt. Men tænk sig, hvis der rent faktisk var noget i vejen, hun ville have svært ved at leve med alternativet, forklarer hun:

- Det er ikke mig, der har ringet til sygehuset. Der har været både sundhedsplejerske og læge inde over. Det er muligt, jeg er pylret. Men hellere være på den sikre side end at tage fejl, siger hun.

Forfærdeligt længere henne

Jennifer Sørensen synes, det lyder af meget, at en ud af tre raskfødte barn bliver indlagt på hospitalet inden for de første 15 måneder af sit liv.

Hun tror den primære forklaring er, at forældre er blevet bedre og hurtigere til at reagere på et sygt barn.

- Jeg tror, man er meget mere opmærksom, hvis der er noget galt med ens barn, så er man hurtigere til at reagere på det. Og så er der også en stor mulighed for at få hjælp. Hvis man går og har bekymringer, så er det bedre at få det af vejen og vide, at alt er som det skal være, siger Jennifer Sørensen.

- Det ville jo være forfærdeligt længere henne, hvis man finder ud af, at der er noget, man kunne have gjort, hvis man kom afsted.

Efter besøget på hospitalet er Caroline blevet indlagt.

Personalet skal finde ud af, om det er mangel på kalorier, der er skyld i den lave vægt.

Jennifer Sørensen er mor til to måneder gamle Caroline, der har taget alt for lidt på, siden hun kom til verden for to måneder siden.