Mor til to: Har altid været bange for at der ville ske noget med Carolineskolen

Politibeskyttelsen af Carolineskolen gør Nami Goldschmidt tryg ved, at sende sine børn i skolen.

Nami Goldschmidt har ikke talt med sine børn om truslen omkring Carolineskolen. "Jeg synes, de skal have lov til at være børn, uden alt det stress og uden at være bange". (© dr)

En 16-årig pige og en 24-årig tidligere syrienkriger er blevet sigtet for at planlægge et angreb mod Carolineskolen, der er en jødisk skole i København.

For Nami Goldschmidt, der er mor til to børn på skolen, kommer nyheden ikke som den store overraskelse.

- Som forælder er jeg selvfølgelig bange. Jeg er bange hver dag, når mine børn er her.

- Vi har altid været bange for, at der ville ske noget med Carolineskolen. Det her gør den følelse mere konkret, forklarer hun.

Ligesom mange andre jødiske institutioner i Danmark, har Carolineskolen været under sikkerhedsopbud siden terrorangrebet sidste år.

Det betyder blandt andet, at betjente igennem længere tid har været en del af hverdagsbilledet omkring skolen. Netop betjentenes tilstedeværelse betyder meget for Nami Goldschmidt.

- Det har stor betydning for os, og det er også derfor, at vi fortsætter med at sende vores børn på Carolineskolen, fortæller hun.

Skolelederen på Carolineskolen, Jan Hansen, har tidligere i dag forklaret, at sigtelserne mod de to personer ikke ændrer noget ved sikkerhedssituationen.

Sagen kort

  • I næsten to måneder har sagen mod pigen og en 24-årig tidligere syrienkriger været holdt hemmelig for offentligheden. Men tirsdag valgte anklager Kristian Kirk at læse sigtelsen op, inden dørene blev lukket.

  • Den 16-årige pige og 24-årige mand mistænkes for at ville bombe Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle. Politiet har efter sigende fundet bombemanualer hjemme hos pigen.

  • De er sigtet efter straffelovens terrorparagraf, der kan give fængsel på op til livstid.

  • De har begge siddet varetægtsfængslet i sagen siden januar.

Facebook
Twitter