Mor til tvillinger efter to års kamp: Nu bliver der endelig sat punktum

Københavns Vestegns Politi har droppet sigtelserne mod forældrene fra DR-dokumentaren 'Børnene med de blå mærker', men parret forsøger stadig at finde forklaringen på, hvad der i vejen med deres børn.

Forældreparret Sabrina Andersen og Marc Backhausen glæder sig til at kunne skabe trygge rammer for deres børn Sasuke og Saya.

2016 er begyndt godt for Sabrina Andersen og Marc Backhausen.

Efter en lang kamp er parret endelig ved at kunne give deres snart toårige tvillinger de rolige og trygge rammer, som forældre ønsker, at deres børn skal vokse op i.

- Nu er vi ved at være ved vejs ende, så nu bliver der endelig sat punktum for det hele. Så ja, det er en god måde at starte det nye år på, siger Sabrina Andersen.

For knap en uge siden fik parret besked om, at Københavns Vestegns Politi har frafaldet sigtelserne for vold mod dem. Det unge par har været i myndighedernes søgelys, siden deres børn blev født i 2014.

Børnene fik pludselig en række uforklarlige blå mærker, og det blev indledningen til et langt og opslidende sagsforløb, som blev dokumenteret i DR1-dokumentaren 'Børnene med de blå mærker', der blev sendt for et år siden.

Hårdt at undvære børnene

Forældrene har hele tiden nægtet at have slået eller taget hårdt fat i deres børn, men børnene blev fjernet, og samværet begrænset i flere omgange. Først i februar fik Sabrina Andersen og Marc byrettens ord på, at børnene igen kunne komme hjem.

- Det hårdeste har jo været at skulle undvære sine børn. Vi måtte slet ikke se dem de første 16 dage, og derefter havde vi overvåget samvær, hvor vi ikke måtte røre dem, siger Sabrina Andersen, der nu er glad for, at familien kan komme videre.

- Når man har været det igennem, vi har, og været så åbne omkring det, vil man nok altid føle, at folk snakker og kigger. Det har været så belastende at have hængende over hovedet, siger Sabrina Andersen, der understreger, at hun dog aldrig har været bekymret for straffesagen.

Ligesom børnenes far har hun måttet gennemgå psykologiske undersøgelser, og parret har fået vurderet deres forældreevner, ligesom de er blevet observeret af en repræsentant for Hvidovre Kommune, hvor de bor, når børnene har været i vuggestue.

Tilbage er nu kun en børnefaglig undersøgelse fra kommunen, fortæller tvillingernes mor. Den har været i gang siden efteråret 2015, og parret har fået tilsagn om, at der ikke er noget at være bekymret for.

Børnene skal have ro

Derfor har den lille familie også valgt at indstille undersøgelserne af børnene. For nu. Den turbulente start på tilværelsen for tvillingeparret har sat sine spor.

- Jeg kan ikke ikke gå nogen steder, uden at de græder, og det har taget os fem uger bare at køre dem ind i vuggestuen. Det er især tydeligt på vores søn, der er meget morsyg, siger Sabrina Andersen og forklarer, at selvom børnene ikke har haft nogle mærker, siden de kom hjem i marts, jagter parret stadig en forklaring på, hvad der kan være galt.

- Vi har haft rigtig mange ting oppe at vende. De læger, vi har talt med i Danmark, siger jo, at der ikke er tale om blødersygdomme, fordi børnenes blodprøver ser normale ud, men lige nu undersøger vi, om der måske kan være tale om Ehlers-Danlos syndrom, som er en bindevævssygdom, siger hun.

En kæmpe omvæltning

Parret har ligeledes kontakt til en svensk speciallæge i blødersygdomme, men børnene er endnu ikke blevet undersøgt, fordi forældrene gerne vil koncentrere sig om at opbygge tvillingernes forhold til den nærmeste familie.

Hele sagen har rystet Sabrina Andersens tiltro til systemet, og hun har udskudt sin drøm om at uddanne sig til pædagog.

- Det har været en kæmpe omvæltning. Og sagen har da gjort, at jeg nu tænker min fremtid lidt anderledes. Pædagoger har skærpet underretningspligt, men jeg er i tvivl, for jeg vil ikke stå i en situation, hvor jeg kan være med til udsætte en familie for det, vi har været igennem, siger hun og giver et råd videre til andre:

- Jeg vil råde andre til aldrig at give op. Selvom man ikke er meget for det, vil jeg også anbefale at samarbejde med myndighederne, for det er det bedste at gøre for børnene.

Du kan se dokumentaren 'Børnene med de blå mærker' ved at klikke play på videoen herunder eller på DR TV, hvor den er udvalgt som en af årets danske dokumentarer 2015.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter