Morgenmadsgigant skraber kunstige stoffer af produkter

Det skal være slut med kunstige smags- og farvestoffer i cornflakes, müslibarer og snacks fra Kellogg's.

Morgenmadsgiganten Kellogg's dropper syntetiske stoffer. (Foto: Bloomberg © © 2015 Bloomberg Finance LP)

Når skeen med Special K eller Rice Krispies fremover bliver løftet ved morgenbordet, så får man hverken kunstige smags- eller farvestoffer med om bord. Det oplyser Kellogg's.

Den amerikanske morgenmadsgigant har besluttet at fjerne alle kunstige tilsætningsstoffer fra deres produkter verden over frem mod slutningen af 2018.

Også mærkets müslibarer og snacks vil blive renset for syntetiske ingredienser.

109 år på bagen

Skiftet til udelukkende naturlige produkter sker, efter at Kellogg's er begyndt at fokusere mere på sundere produkter for at genopbygge varemærket, der har 109 år på bagen.

Blandt andet har Kellogg's med succes relanceret produktet Special K, så det bliver solgt som et "velværeprodukt" frem for som et "slankeprodukt" og har blandt andet en glutenfri version.

Kellogg's er verdens største morgenmadsproducent, og selskabet er den seneste af en række amerikanske fødevarekæmper, der er bukket under for presset for at fjerne kunstige ingredienser på grund af frygt for sundhedsskadelige bivirkninger.

Farvestoffer og kunstig smag

Ifølge Kellogg's bliver 75 procent af morgenmadsprodukterne i dag lavet uden brug af syntetiske farvestoffer, mens mere end halvdelen laves uden at tilføje kunstig smag.

Tirsdag fremlagde selskabet sit regnskab for andet kvartal, hvilket viste et fald i salget som ventet.

Det er syvende gang i løbet af otte kvartaler, at færre produkter fra Kellogg's blev langet over disken.

/ritzau/Reuters