Morten Helveg kræver kvart million i første erstatningssag mod Se og Hør

Erstatningssagerne i Se og Hør-sagen starter i dag ved Retten i Lyngby.

Det var en artikel i Se og Hør om "statsbetalt elskovsferie" med tv-værten Line Baun Danielsen, der satte avisen BT på sporet af, at tys-tys-kilden kunne have videregivet oplysninger fra daværende folketingsmedlem Morten Helveg Petersens (R) kreditkort.

Det forklarer den nuværende europaparlamentariker til DR Nyheder på dagen, hvor han skal vidne i erstatningssagerne i Se og Hør-sagen, der starter ved Retten i Lyngby:

- BT fremlagde dokumentation for mig, der viste, at mit kreditkort var blevet overvåget, siger Morten Helveg Petersen og fortsætter:

- Jeg valgte at politianmelde Se og Hør, da det gik op for mig, at jeg var blevet overvåget gennem en længere periode, at der følger en godtgørelse.

I november sidste år blev der fældet dom i straffesagerne.

En kvart million i erstatning

Morten Helveg Petersen kræver en erstatning på en kvart million kroner for at være blevet "overvåget" i fire år. Han har stævnet de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, koncernen Aller Media og den såkaldte tys-tys-kilde. EU-politikeren husker det som en "rædselsfuld" følelse, da han opdagede, at han blev overvåget.

- Det var virkeligt ubehageligt. Jeg ved ikke den dag i dag, i hvor lang tid jeg er blevet overvåget. Jeg ved ikke, hvem der har set de transaktioner, jeg har gjort på mit kreditkort, eller hvad de oplysninger er blevet brugt til, siger han.

Kaare Pihlmann, der er advokat for Kim Henningsen, forventer, at hans klient bliver frifundet.

- Det er der en lang række grunde til, og det vil jeg fremlægge i retten, når vi skal procedere på mandag, siger advokaten til DR Nyheder.

Sagen fortsætter på mandag. Dommen ventes ifølge Ritzau først i slutningen af marts.

Den såkaldte Se og Hør-sag begyndte at rulle i 2014, da det kom frem, at en lang række kendte danskeres kreditkort var blevet overvåget af den såkaldte "tys tys-kilde" hos IBM/Nets. Morten Helveg Petersen er den første, der skal vidne i erstatningssagerne. I alt kræves der seks millioner kroner i erstatning.