Moske-demo får moddemonstranter på gaden i København

Højreradikale demonstrerer lørdag mod moskeer i Danmark, og det har fået moddemonstranter til også at arrangere protester.

Til demonstrationen, som er arrangeret af netværket Racismefri By, er omkring 500 mennesker mødt op. (© Henrik Søren Hansen)

Lørdag eftermiddag vil flere forskellige grupperinger demonstrere i København - heriblandt både antifascister og højreradikale.

Den stærkt højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front har lørdag planlagt en demonstration mod moskeer i Danmark. Det skriver gruppen på sin hjemmeside.

Det har fået netværket Racismefri By til at arrangere en moddemonstration på Vesterbro, der begyndte klokken 12.00 på Halmtorvet. De omkring 500 demonstranterne vil gå til Axeltorv.

- De har bannere og flag med og råber kampråb mod nazismen, siger DR's reporter på stedet Henrik Søren Hansen.

Autonom demonstration

Også den venstreorienterede autonome gruppe Antifascistisk Aktion har meldt ud, at gruppen til at arrangere en moddemonstration "Ingen nazister i vores gader" kun få hundrede meter fra demonstrationer mod moskeer.

Demonstrationen er ikke anmeldt til politiet, men figuerer på flere sider på de sociale medier.

Omkring 500 mennesker er mødt op til demonstrationen, som startede lørdag klokken 12.00. (Foto: Søren Henrik Hansen © DR)

Antifascistisk Aktion mødes ifølge gruppens Facebook-side klokken 14.00 ved Rundetårn, mens Danmarks Nationale Front mødes på Christiansborg Slotsplads klokken 15.00.

Tidligere sammenstød

Det er tidligere er kommet til sammenstød mellem de to grupperinger, men politiet håber, at dagen vil forløbe fredeligt, siger vagtchef hos Københavns Politi Dannie Riise.

- Det er jo klart, at de her grupper ikke har den samme opfattelse, og vi håber selvfølgelig ikke på sammenstød, men det er et element, vi er opmærksomme på, siger Dannie Riise.

Borgere kan føle sig trygge

Han understreger, at borgerne ikke skal føle sig utrygge:

- Vi sørger for, at borgerne i København trygt kan gå til melodigrandprix eller gå en tur på Strøget eller hvad man nu vil. Vi skal nok sørge for, at folk kan føle sig trygge og sikre.

For to måneder siden kom det til sammenstød mellem de to fløje efter en feministisk demonstraion på kvindernes kampdag i Malmø. Flere blev såret af knivstik.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk