Moské med minaret bygges på Nørrebro

Nørrebro får Danmarks første moské med minaret. Bygningen bliver diskret, og der kaldes ikke til bøn.

Forskellige muslimske grupper har gennem tiden haft planer om at bygge en stor moske i København, hvor de kan samles. (© DR)

Danmarks første moské med minaret kommer med stor sandsynlighed til at stå på Nørrebro i København.

Moskeen med en 20 meter høj minaret - et slankt tårn, hvis primære opgave er at kalde troende til bøn - skal ligge på hjørnet af Rovsingsgade og Vingelodden på det alleryderste Nørrebro.

Det bekræfter Københavns Kommunes Center for Bydesign, der har sendt projektet i høring hos den kommende moskes naboer, over for lokalmediet 2200N.dk.

Tænkt som en skulptur

Områdets beboere vil dog ikke blive forstyrret af lyde fra minareten, da den i dette tilfælde ikke skal bruges til at kalde til bøn, men er tænkt som en skulptur.

Dermed ser det ud til, at den allerede igangsatte opførelse af en moské med to minareter på Vibevej lidt længere sydvest i Københavns nordvestkvarter overhales indenom.

Her er de eksisterende bygninger ellers allerede revet ned og grunden dermed gjort klar til opførelsen, skriver Nørrebro-netavisen.

Kan står færdig om et par måneder

Men selv om moskeen på Nørrebro endnu mangler det sidste i beslutningsprocessen, så vil den kunne stå færdig først - om blot et par måneder - da den delvist skal ligge i allerede eksisterende bygninger.

Bag byggeriet af moskeen står Dansk Islamisk Råd, der har planer om en diskret bygning med kuppel - og så altså den karakteristiske minaret.

Tidligere har planer om moskébyggerier vakt stor opmærksomhed, men denne gang er der valgt en model, der skal gøre byggeriet forholdsvis diskret.

- Bygningens formål og dens udseende kan godt rummes i den lokalplan, der allerede ligger for området, men tårnet kræver dispensation fra lokalplanen, siger arkitekt Jens Jacob Bierring, Center for Bydesign ved Københavns Kommune, til 2200N.dk.

- Det er en bygning, der har moderne nordisk stil i sig, så den er ikke helt islamisk, og jeg mener, at den falder fint ind, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk