Motorcyklister trækker historisk lave ulykkesstatistikker op

De urutinerede friværdister i 50'erne trodser positive trafikulykke-statistikker og kører fortsat galt på motorcyklen, lyder det fra Vejdirektoratet.

Mænd i 50'erne trodser statistikken og kører stadig galt på motorcyklen. (© Scanpix)

I fredags blev to mænd dræbt i motorcykelulykker.

Og sidste år medførte motorcykelulykker, at 19 blev dræbt og 235 kom til skade, vurderer politiet ifølge Ritzau.

Antallet af danskere, der kom til skade i trafikken var i 2015 det laveste i de 80 år, man har ført statistik på trafikulykker. Men antallet antallet af motorcykelulykker er ikke faldet. Det skriver Ritzau på baggrund af nye tal fra Vejdirektoratet.

Ifølge Vejdirektoratet er det både de unge, men særligt også de urutinerede friværdister i 50'erne, der kommer til skade på motorcyklen.

- De fik måske kørekortet, da de var omkring 21. Nu har de fået friværdi og råd til en motorcykel. Men de har ikke kørt motorcykel i lang tid, og de får ikke øvet sig, inden de kommer ud trafikken, siger Marianne Foldberg Steffensen leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling til Ritzau.

- For selv om man er en rutineret bilist, er man ikke automatisk en dygtig motorcyklist. Det er nogle helt andre manøvre, man skal kunne som motorcyklist, advarer hun.

Ifølge politiet skyldes 20 procent af ulykkerne for høj fart.

En betragtning, som Marianne Foldberg Steffensen, godt kan nikke genkendende til.

- Fart og chancebetonet kørsel hænger for mange sammen med motorcykellivet, siger Marianne Foldberg Steffensen til Ritzau.

Hun råder alle motorcyklister til at øve sig på en øvebane, inden sætter kursen mod de danske landeveje.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter