Motorvej har tidligere været ramt af tunge kasteskyts

En person er dræbt, efter en betonklods er smidt fra motorvejsbro. Det samme skete med en flise og en sten i januar.

En person er dræbt, efter at nogen har kastet en betonklods fra en fynsk motorvejsbro. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er mindst tredje gang, at bilister er blevet ramt af genstande kastet fra Langesøvej, der som motorvejsbro krydser den fynske motorvej.

Tidligt i morges er en udenlandsk familie blevet ramt af en betonklods, der blev kastet fra motorvejsbroen. En person blev dræbt, mens en anden er kommet alvorligt til skade. Barnet i bilen slap med skrammer, ifølge Fyns Politi.

For et halvt år siden, søndag den 31. januar klokken 22 om aftenen, blev to voksne og to børn ligeledes ramt af en 30 kilo tung flise, der bragede ned i taget på deres bil. De slap - ifølge politiet 'mirakuløst' - alle med livet i behold, dog fik kvinden i bilen hovedskader.

Fire bagvedkørende biler kørte efterfølgende galt, fordi de bremsede hårdt op. Ingen personer i disse køretøjer kom til skade.

- Det er ufattelig groft, så vi håber at kunne komme videre med efterforskningen i løbet af dagen, sagde vagtchef Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

Tysk bilist: Jeg blev ramt af sten

Men tre dage efter modtog Fyns Politi en anmeldelse fra en tysk bilist, der var blevet ramt af en sten seks timer før, familien blev ramt af en flise. Han havde ventet med at indgive sin anmeldelse til politiet, til han var kommet hjem.

Her fortæller Fyns Politi også, at et kvindelige vidne har meldt sig og fortalt, at hun har set to unge mænd på broen, som 'bøjede sig ned efter noget' i samme tidsrum.

På den baggrund ledte politiet efter flere vidner og især to unge mænd på omkring 15-20 år og med sydlandsk af udseende. Den ene var iført en grå hættetrøje den anden en sort eller gråt tøj.

Tre uger efter modtog politiet ifølge Fyens.dk endnu en anmeldelse fra en borger, der havde set "nogle unge mennesker kaste et eller andet ud fra en bro" ved afkørsel 50 i udkanten af Odense.

Politiet sendte en patrulje afsted med det samme, men fandt hverken gerningsmænd eller kasteskyts.

Intet svar fra dna-analyse

I marts fik politiet svar på en dna-analyse, hvor man havde sendt to tredjedele af den 30 kilo tunge flise til analyse, men der blev ikke fundet noget dna, skrev Fyens.dk.

Derfor var politiet igen helt afhængig af vidner til episoderne, og efterlyste igen vidner fra området omkring Langesøvej/Vissenbjerg/Kildebjerg, der kunne have set de to unge mænd eller som kunne vide, hvem de er.

Politi efterlyser igen vidner

Familien, der er blevet ramt af en betonklods tidligt i morges er udenlandsk, og de pårørende er endnu ikke underrettet.

Fyns Politi har alligevel valgt at gå ud med oplysninger af efterforskningsmæssige årsager:

- Vi har allerede nu valgt at gå ud med oplysninger om, hvordan ulykken er sket i håb om, at der er nogen derude, som kan hjælpe med oplysninger, så vi kan finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene, skriver vagtchef Mie Brøchner fra Fyns Politi søndag i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk