Movia-kunder raser over busreklame for Danskernes Parti

Fra Movia lyder det, at reklamen for det højrenationale parti er i overensstemmelse med reglerne.

Vi har forståelse for, at nogen finder en reklame for Danskernes Parti ubehagelig, lyder fra Movia, der dog understreger, at reklamen er i overensstemmelse med reglerne. (Foto: © Emma Toft Web og Mobil)

Vrede kommentarer fylder i øjeblikket godt op blandt bruger-henvendelserne på Movias Facebook-side.

Årsagen er, at der på bagenden af fire Movia-busser i øjeblikket hænger en reklame for det højrenationale parti Danskernes Parti.

- Dine børn fortjener et dansk Danmark. Hjælp os i Folketinget på www.stemdansk.dk. Danskernes Parti, står der.

Den tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom Rasmus Brygger retter blandt andre kritik mod det københavnske busselskab og sammenholder reklamen med en sag fra sidste år, hvor Movia besluttede at pille en reklame af busserne, der talte for boykot af israelske bosættelsesvarer, fordi den virkede unødigt stødende.

Han kalder det 'dumt' at tillade den ene reklame men pille den anden af busserne.

https://www.facebook.com/rbrygger/posts/10207510007401963

Hos to af Movias bestyrelsesmedlemmer har reklamen også påkaldt sig interesse.

- Jeg har lagt mærke til reklamen og spurgt Movias administration om, hvad der er op og ned i sagen, og om det ligger inden for Movias retningslinjer, siger Niels E. Bjerrum, der også er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne.

SF's medlem af Movias bestyrelse forsvarer reklamen, som han dog ikke bryder sig om.

- Jeg kan ikke fordrage Danskernes Parti, men reklamen ligger inde for rammerne af, hvad der må vises på Movias busser, siger SF's medlem af Region Hovedstaden og Movias bestyrelse, Jens Mandrup.

Han har været i kontakt med Movia i dag og siger, at folk er i sin gode ret til at brokke sig, men at Movias administration har godkendt reklamen.

Fra Movia lyder det i et skriftligt svar til DR, at busselskabet nøje har overvejet, om reklamerne kan vises på busserne. De finder, at den ligger inde for reklamereglerne.

- Vi har forståelse for, at nogen finder en reklame for Danskernes Parti ubehagelig, ligesom det kan være tilfældet med reklamer for andre politiske partier. Movia kan imidlertid ikke med hjemmel i vores reklameregler afvise en reklame for Danskernes Parti, da vi generelt tillader reklamer for politiske partier, og reklamen ikke i sig selv er ulovlig, står der i svaret fra Movia.